444 3 703

Diz Ağrılarını Dikkate Alın

Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. ÖÄŸrt. Üyesi Alikemal Yazıcı, "ÇoÄŸunlukla zorlama, yaÅŸlılık, travmalar, pozisyonel kaymalar ve diÄŸer hastalıklara baÄŸlı olarak ortaya çıkan diz aÄŸrılarını erken dönemde tedavi edilmesi gerekmektedir" dedi.

Dizlerde birçok nedene baÄŸlı olarak aÄŸrı oluÅŸabileceÄŸini belirten Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. ÖÄŸrt. Üyesi Alikemal Yazıcı, "Dizde ortaya çıkan aÄŸrılar düÅŸme, çarpma sonucu olabildiÄŸi gibi, herhangi bir sebebe baÄŸlı olmadan da ortaya çıkabilmektedir. Bazı kiÅŸilerde dizde oluÅŸan saÄŸlık sorunları hiç aÄŸrı vermeden de ortaya çıkabilir. Belirli iÅŸ ve yaÅŸ grubunda olan kiÅŸilerin yaptıracakları saÄŸlık taramasında bunu da dikkate almaları gerekmektedir.

DÄ°ZDE HASAR BIRAKABÄ°LÄ°R

Diz aÄŸrılarının sıklıkla nedeni menisküs yırtıkları ve dizin eklemini oluÅŸturan kıkırdağın hasarı olarak karşımıza da çıkmaktadır.
EÄŸer menisküs, baÄŸ yırtıkları, kıkırdak hasarları erken dönemde tedavi edilmezse zamanla dizde kıkırdak hasarı oluÅŸur ve ileri dönemde dize protez konulmak zorunda kalınır.
Hasta bazı durumlar aÄŸrı hissetmeyebilirler bu yüzden de tedavi için geç kalınabiliyor. Bu nokta da diz de kireçlenme problemi yaÅŸanılıyorsa o zaman dize protez ameliyatı yapılabiliyor.

TEDAVÄ°NÄ°ZÄ° GEÇÄ°KTÄ°RMEYÄ°N

Diz ve kalça protezi, çapraz baÄŸ, yenidoÄŸan kalça çıkıklığı, ayak deformasyonları, yaÅŸlılığa baÄŸlı kemik hastalıkları, osteoporoz, bel ve boyun aÄŸrıları aÄŸrıları gibi alanın da deÄŸiÅŸik hastalıkların tedavisinde de farklı yöntemler uygulanmaktadır. Bu anlamda tedavi için geç kalınmamasına dikkat edilmesi gerektiÄŸini ifade etmek istiyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 14:31Yayınlanma Tarihi: 19.01.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER