444 3 703

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Nedir? Nasıl Yapılır?

Bilgi Talep Formu

 

Kişinin sağlık durumu ve genel enerjisi hakkında bilgi veren göz çevresinde yaşın ilerlemesi ile birlikte yer çekiminin de etkisiyle sarkmalar meydana gelir. Bu duruma paralel olarak da göz kapaklarında torbalanma, renk değişimi, deride bollaşma ve kırışıklık gibi bulgular ortaya çıkar. Bu bulguların belirgin şekilde giderilmesi kozmetik ürünlerle mümkün olmadığından estetik uygulamalar tercih edilir. Bu alanda yaygın olarak gerçekleştirilen ve tıp literatüründe blefaroplasti olarak geçen göz kapağı ameliyatı, son yılların en popüler estetik uygulamalarından biridir.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Nedir?

Blefaroplasti olarak da bilinen göz kapağı estetiği, alt ve üst göz kapaklarına uygulanan, fazla kas dokusu ve sarkmış derinin çıkarılması ile göz çevresinde bulunan dokuların gerdirilmesine yönelik yapılan cerrahi uygulamalar bütünüdür. Genellikle 35 yaş üzeri kadın ve erkeklere uygulanan göz kapağı estetiği kişinin yorgun, yaşlı ve hasta görünmesine neden olan estetik kusurların giderilmesini mümkün kılar. Başarılı geçen ameliyat sonrasında kişi daha canlı ve daha dinamik bir görünüme sahip olur.

Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Cilt yaşlandıkça zamanla elastikiyet kaybı yaşamaya başlar ve bu durumun bir sonucu olan fazla deri ilk olarak göz kapaklarında görülür. Göz kapaklarında belirgin olarak görülen yaşlanmaya bağlı olan değişimler kişinin yorgun ve olduğundan yaşlı görünmesine neden olur. Göz kapağında meydana gelen yaşlanma belirtileri aşağıdaki gibidir:

  • Üst göz kapağında düşüklük
  • Göz kenarlarında belirgin olarak ortaya çıkan kaz ayağı çizgileri
  • Göz kapağı derisinde kırışmalar ve sarkmalar yaşanması
  • Göz altlarında renk değişimi ve torbalanma

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı

Hem estetik hem de fonksiyonel nedenlerle uygulanan blefaroplasti ameliyatı kişinin durumuna göre yalnızca üst / alt göz kapağına ya da her ikisine birden uygulanabilir. Bu nedenle göz kapağı ameliyatı fiyatı da uygulama yapılacak göze göre farklılık gösterir. Göz kapağı estetiği ameliyatı, genel ya da lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilir. Kişiden kişiye farklılık gösteren uygulama ortalama 1-3 saat sürer. Taburcu olma durumu da hastanın durumuna göredir. Ancak göz kapağı olan hastalar genellikle aynı gün taburcu olabilir. İşlem sonrasında bölgede birkaç gün süren hafif sızı olabilir. İşlem yapılmış bölgedeki şişlik ve morarmalar da ortalama 3 ile 7 gün arasında geçebilir ancak bu süreç kimi hastada daha uzun olabilir. Uygulama sonrası dikişler 5. günden itibaren alınır ve dikişler alınana kadar da pansuman işlemi yapılmaz. Göz kapağı estetiği yaptırmış olan hasta durumuna göre 3 ya da 7 gün içinde iş hayatına dönebilir. Hastanın spor yapması da 2. haftadan sonra mümkün olur. Koşu 3. haftadan sonra yapılabilir ve ağır sporların yapılması için de 4.haftanın tamamlanması beklenmelidir. Göz kapağındaki estetik sonuçlar da 3. ay itibariyle gözlemlenir.

Üst Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı ya da üst göz kapağı estetiği uygulaması bölgede bulunan fazla deri, yağ ve kas dokusunun kesilerek çıkarılmasıdır. Ameliyat sırasında göz kapağı katlanma çizgisinden kesi atılır ve bu nedenle de herhangi bir iz kalmaz.

Alt Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Alt göz kapağı estetiğinde cilt kaldırılarak bölgede bulunan yağ göz altı çukuruna yayılarak fazla kas ve deri kesilip çıkarılır. Ameliyat kesisi kirpiklerin hemen altına uygulanır. İşlem sonrasında göz altında bulunan çöküklük devam ediyorsa iyileşmeden sonra göz altı yağ enjeksiyonu uygulanabilir.

Komplikasyonlar

Göz kapağı estetiği sonrası enfeksiyon yaşanma durumu çok nadirdir. Ancak işlem sonrası kanama korkulan bir komplikasyondur. Göz derisi altında bir miktar kan olması da beklenen bir durumdur. Ameliyat sonrasında morluklar yaşanabilir. En korkulan komplikasyonlardan bir diğeri de alt göz kapağının aşağı doğru çekilmesidir. Bu durum ikinci kez ameliyat olan hastalarda görülebilir.

Ameliyat Sonrası

  • Hastanın ilk 2 gün uyku saatleri hariç uyanık olduğu saatlerde 15 dakika boyunca buz uygulaması yapmalıdır. Göz kapağı soğuduğunda ve üşümeye başladığında uygulama sonlandırılabilir.
  • Yatarken baş seviyesi yüksek olmalıdır.
  • İlk günlerde efor gerektiren işlerden, spordan, çok sıcaktan, eğilip doğrulmaktan uzak kalınmalıdır.

Göz Kapağı Estetiği Fiyatları

Göz kapağı estetiği fiyatları yapılacak işlem özelinde farklılık gösterir. Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan göz kapağı estetiği ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Göz kapağı estetiği ile kapaklardaki deri fazlalığı, fazla kas ya da yağ dokuları çıkarılır. Bu kalıcı bir işlemdir ve etkisi 10-15 yıl kadar sürebilir. Ancak bu sürenin kişiden kişiye farklılık göstereceği bilinmelidir. Bu sürenin sonunda zamanla cildin elastikiyetini kaybetmesi, yaş, yerçekimi ve mimik kullanımı gibi nedenlerle yeni bir cerrahi uygulama gerekebilir.



Göz kapağı estetiği alanında uzman kişiler tarafından uygulandığında düşük risk içeren bir operasyondur. Ameliyat sonrası en sık ödem, nadiren de olsa morluk ve sızıntı şeklinde kanamalar görülür. Ancak bunlar çoğunlukla geçici durumlardır.



Göz kapağı ameliyatları sonrası göz çevresinde şişlik ve kızarma görülebilir. Ancak bu etkiler 1 hafta içinde kendiliğinden kaybolur. Bu nedenle hastanın bu dönemin sonunda morluk, şişlik ve kızarıklıklardan büyük ölçüde kurtulmak için soğuk uygulama yapması gerekir. 3. günden sonra dikişlerde bulunan bandajlar kaldırılır ve dikişler de 1 hafta sonra alınır. İşlemden 1 ay sonra ameliyat izleri kaybolur ve göz bölgesi görüntü olarak en iyi hali alır. Hasta ameliyattan 3 gün sonra rutin hayatına dönebilir.



Göz kapağı estetiği sonrası 3. gününden itibaren hasta duş almaya başlayabilir. Ancak hasta ameliyat günü ve ilk günlerde kafasına ve göz kapaklarına su değdirmemelidir.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 23.08.2022 00:00Yayınlanma Tarihi: 23.08.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!