444 3 703

Mide Botoksu

2 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Modern hayatın getirdiği çalışma şekli ve yaşam stili, obezite ve kilo verememe gibi sorunların yaşanmasında etkilidir. Bu sorunlarda kurtulmak ve daha kaliteli bir yaşama sahip olmak isteyen bireylere mide botoksu uygulaması yapılır. Anca kişinin mide botoksu olabilmesi için bazı kriterleri karşılaması gerekir.

Mide Botoksu Nedir?

Mide botoksu nedir?” sorusuna endoskopik yöntem ile mideni belirli bölgelerine botilinum toksin enjekte edilmesi işlemidir şeklinde yanıt verilebilir. Bu işlemde mide kaslarının kasılması sınırlandırılır. Böylelikle midenin boşalma süresi gecikir ve hastanın iştahı azalır.

Mide Botoksu Kimler İçin Uygundur?

Ameliyat gerektirmeyen mide botoksu uygulaması, fazla kilolarından kurtulmak isteyen herkese uygulanabilir. Ancak vücut kitle indeksi 40’ın üzerinde olan hastalara uygulanmaz. Ameliyat gerektirecek kadar obez olmayan ve fazla kiloları olan hastalar, mide botoksu için en ideal gruptur. Bunun yanında gastrit ya da mide ülseri olan hastalara da gerekli tedavisi gerçekleştirildiğinde mide botoks uygulanabilir.

Mide Botoksunun Yan Etkileri Var mı?

Standart bir endoskopik işlem gerektiren mide botoksunun literatürde bildirilmiş önemli bir yan etkisi bulunmaz. Ancak botoksa karşı alerjisi olan ve kas hastalığı yaşayan kişiler için bu işlem yan etkiler yaratabilir.

Mide Botoksunun Kilo Verdirme Garantisi Var mıdır?

Mide botoksunun tek başına kilo verdirme etkisi yoktur. Bu işlemi geçirmiş olan kişinin işlem sonrasında yeni sağlıklı alışkanlıklar kazanması gerekir. Sağlıklı ve düzenli beslenme, egzersiz yapma bu alışkanlardır. Mide botoksu kişinin iştahını azaltmada ve diyeti desteklemede etkilidir.

Mide Botoksu İşlemi Ne Kadar Sürer?

Endoskopik yöntemle ağızdan uygulanan mide botoksu, ortalama 20 dakika süren bir işlemdir. Anesteziyi gerekli kılan bu işlem sonrasında hastanın 1-2 saat boyunca hastanede kalması gerekir.

Mide Botoksu ile Mide Balonu Arasındaki Farklar

Kişinin kilo vermesine yardımcı olmak üzere endoskopik yöntemle uygulanan mide balonu ve mide botoksu belirli noktalarda farklılık gösterir. Bu farklar aşağıdaki gibidir:

 

  • Mide balonunun hacmi hastaya göre ayarlanır ve belirli aralıklarla endoskopiyi gerekli kılar.
  • Mide botoksu ise tek uygulamayı gerekli kılar ve etkisi 3 ile 6 ay süren bir iştah kaybı sağlar.

 

Mide Botoksu Tedavi Süreci

Mide botoksu için aday olan kişiler dahiliye uzmanı, gastroenterolog, beslenme uzmanı ve egzersiz fizyoloğu ile görüşür.

 

  • Kurul onaylı bir gastroenterolog ile ilk değerlendirme
  • Lisanslı beslenme uzmanı ile diyet/beslenme danışmanlığı
  • Metabolik uygunluk ve vücut kompozisyonu testi dahil olmak üzere egzersiz fizyolojisi taraması
  • Kişiselleştirilmiş, kapsamlı egzersiz programı
  • Kısa süreli kilo kaybı için ayaktan endoskopik enjeksiyon prosedürü
  • Lisanslı klinik danışman ile davranış değiştirme seansı
  • Takip değerlendirmesi

 

Diyet ve Beslenme Danışmanlığı

Alanında uzman diyet ve beslenme danışmanı, 1-2 saat süren bir görüşme ile hastanın beslenme alışkanlıklarını gözden geçirir. Elde ettiği bilgiler çerçevesinde de kişinin hayatına entegre etmek için gerekli olan ipuçlarını sunar. Diyet ve beslenme danışmanı kişiye belirli gıda ve besinler hakkında da bilgiler vererek kişiye özel yaşam tarzı değişiklikleri önerir. Başarılı bir şekilde kilo vermenin en etkili yolu, sağlığı bozan davranışları belirlemek ve bunların nasıl değiştirileceğini öğrenmektir. Uzman diyetisyen de verdiği tavsiyelerle kişiyi bu noktada destekler ve etkili alışkanlıklar kazanmasına yardımcı olur.

Takip Değerlendirmesi

Büyük Anadolu Hastaneleri’nde mide botoksu yaptıranlar kilo verme programını tamamladıktan sonra, kilo verme hedeflerine ulaşma konusundaki ilerlemelerini değerlendirmek için dahiliye ve kilo yönetimi uzmanıyla bir kez görüşebilir. Bu toplantı sırasında hastalar, herhangi bir soruyu tartışma ve sürdürülebilir kilo yönetimi için bir plan geliştirme fırsatına da sahip olur.

Bilgi talep formunu doldurarak mide botoksu ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 02.05.2024 08:47Yayınlanma Tarihi: 23.03.2022 00:00
2 Yorum

11 Ocak 2024 tarihinde
Esme

Mide botoksu için fiyat almak istiyorum

Büyük Anadolu Hastaneleri
12 Ocak 2024 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


03 Ağustos 2023 tarihinde
Funda benli

Ben mide botoksu olmak istiyorum haftaya ordayim musaitlik varmiydi

Büyük Anadolu Hastaneleri
03 Ağustos 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!