444 3 703

Meme Büyütme Ameliyatı

Bilgi Talep Formu

 

Meme büyütme son zamanların en popüler estetik uygulamalarından biridir. Meme formundan memnun olmayanların tercih ettiği bu ameliyatta uygulamalar memenin boyutu, gelişimsel şekil bozuklukları ve sarkıklığı gibi durumlara göre de farklılık gösterir. Meme estetiği alanında en çok yapılan büyütme uygulaması ile kişi hayal ettiği görünüme kavuşabilir.

Meme Büyütme Ameliyatı Nedir?

Memenin formunu büyütmeye yönelik uygulanan ameliyat, meme altına protez yerleştirilerek meme hacminin büyütülmesi şeklinde özetlenebilir. Bu işlem sırasında memede bulunan sarkıklık ve gevşeklik gibi deformasyonlar da giderilir. Bu ameliyat kapsamında günümüzde en geçerli yöntem silikon protezdir. Büyütme işleminde kişinin kendi yağ dokusunun kullanımı mümkün olsa da silikon protez en kalıcı ve tatmin edici bir yöntemdir.

Protez ile meme büyütme işlemleri genel anestezi altında, 1-2 saatlik bir sürede uygulanır. Bu işlemin iyileşme süresi 1 haftadır ve kesin sonuçlar 6 ay ile 1 yıl sonra görülür. Uzun süre kalıcılık vadeden bu işlemin ardından özel sütyen kullanımına dikkat edilmelidir.

Yağ enjeksiyonu ile yapılan meme büyütme işlemleri genel sedasyon ile uygulanır. 1 saat süren işlemin ardından iyileşme 3 ile 5 gün sürer. Kesin sonuçlar 6 ay ile 1 yıl sonra görülür. Yarı kalıcı olan bu işlemin tekrar yapılması gerekebilir.

Meme Büyütme Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

Büyütmeye yönelik göğüs estetiği genellikle göğüs ebatlarından memnun olmayan kişiler için uygulanır. Bunun yanında kilo verme ya da emzirme ile hacim kaybeden ve sarkan memelerin toparlanması adına da işlem gerçekleştirilebilir. Göğüs duvarı anomalisi yaşayan kadınlar için de büyütme işlemi uygulanabilir. Tüm bu uygulamalara ek olarak cinsiyet değişimi sürecinde de kişinin meme oluşumunu sağlamak adına protez meme büyütme işlemi gerçekleştirilir.

Meme Büyütme Ameliyatı Hangi Amaçlarla Yapılır?

Bu estetik ameliyat çeşitli nedenlere bağlı olarak gerçekleştirilir. Bu nedenlerden en önemlisi de kişinin yaşadığı estetik kaygılardır. Bu kaygı nedeniyle kişi dilediği kıyafeti giyinemez ve cinsel yaşamında problemler yaşayabilir. Bu nedenle uygulama meme formundan memnun olmayan herkes için gerçekleştirilebilir. Bunun yanında kişinin göğüslerinde doğuştan gelen boyut ve hacim farklılıkları da bu işlemle giderilir.

Meme Büyütme Ameliyatı Öncesi

Göğüs büyütme ameliyatları öncesinde birtakım hazırlıkların yapılması işlemden alınacak performans açısından gereklidir. İlk aşamada hasta doktoru ile şikayet ve beklentileri üzerine konuşmalıdır. Doktor bu görüşmede meme yapısını inceleyerek bu inceleme ile uygulanacak implanta ve kişi için uygun olan cerrahi tekniğe karar verir. Bu tekniğin belirlenmesi ve ameliyat tarihinin kesinleşmesi ile de hastanın sigara kullanımını ameliyattan önce bırakması, iyileşme sürecinin hızlı ve sağlıklı geçmesi adına gereklidir. Hasta kullandığı ilaçları da bu süreçte doktoruna bildirmeli ve doktorunun konu hakkındaki tavsiyelerine uymalıdır. Ameliyattan 1 gün önce, gece 12’den sonra yeme ve içme kesilmelidir.

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme implantının yerleştirilmesi adına kişinin göğsünün altındaki kıvrıma, meme ucunun etrafına ya da kolunun altına kesi atılır. Kesinin atılmasının ardından göğüs dokusu kaslar ve bağ dokusundan ayrılır ve göğüs duvarının en dışta kalan kasının arkasında ya da önünde bir cep oluşturulur. İmplant bu cebe yerleştirilir ve yerleştirilen implanta göre ek işlem uygulanır. Bu işlemlerin tümü 1 ya da 2 saat sürer. Ancak bu süre bazı durumlara göre uzayabilir. Bu işlemin ardından hasta genel durumuna göre 1 gece hastanede kalabilir. Bunun yanında bazı durumlar nedeniyle işlem sonrasında meme dokusuna dren konulabilir ve bu drenler 1 gün sonra kolaylıkla çıkarılır.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası

İşlemden 1 hafta sonra hastanın göğüslerinde ağrı ve şişlik ortaya çıkabilir, morarma da gözlemlenebilir. Uygulama ile oluşan yara izleri ise zamanla kendiliğinden solar ancak tamamen kaybolmaz. İyileşme sürecinde hastanın spor sütyeni giyinmesi ya da sıkıştırma bandı kullanması bu süreçte implantların konumunu koruması adına gereklidir. Bu nedenle doktor işlem sonrasında sütyen önerisinde bulunur ve hastayı yönlendirir. İşlem sonrasında emilmeyen dikiş kullanıldıysa ya da göğüslerinizin yakınına drenaj tüpler yerleştirildiyse takip randevusu alınmalıdır. İşlem sonrasında en az 2 hafta boyunca kan basıncını ve nabzını yükseltecek yorucu aktivitelerden kaçınılmalıdır. İyileşme döneminde göğüslerin sarsıntı yaratan durumlara ve fiziksel temasa karşı hassas olacağı unutulmamalıdır. İyileşme döneminde göğüs bölgesinde kızarıklık, sıcaklık fark edildiğinde veya ateşlenme yaşandığında mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Göğüs Estetiği Fiyatları

Göğüs estetiği fiyatları birbirinden farklı aralıklara sahiptir.  Kullanılacak protezin türü, markası, kalitesi ve işlemin yapılacağı merkez ise bu farklılığı belirleyen durumlardır. Bu sebeple işlem öncesinde kesin karar verilmeli ve doktorla yapılacak muayenede fiyatlar hakkında bilgi alınmalıdır.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan göğüs estetiği ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

İşlemde kullanılan silikonlar, kullanılmadan önce birtakım dayanıklılık testlerinden geçirilir. Bu testten onay almış olan protezler, vücut için zarar teşkil etmez.

Bu silikonlar genellikle ömür boyu kullanılacak şekilde tasarlanır. Ancak 10 yılın sonunda protezin dış yüzeyinden kaynaklanan sızıntılar olabilir. Bu nedenle protezler için yıllık tetkikler yapılmalıdır.

Silikonlar patlama yapmaz ancak hacim kaybı yaşayabilir. Yaşanan bu hacim kaybı ise aniden gerçekleşmez ve uzun bir döneme yayılır. Çok nadir olarak görülen bu durumun yaşanması halinde protezin çıkarılıp yenisi ile değiştirilmesi gerekir.

Hacim olarak büyütülen ve bu amaçla silikon yerleştirilen memelerde herhangi bir his kaybı yaşanmaz.

İşlem kesi atılmasını gerekli kıldığı için ameliyattan sonra kesi atılan bölgede iz kalabilir. Ancak ameliyatta izin belli olmaması adına gizli bölgeye kesi atılır. Bu kesinin nasıl olacağını ise doktor, hastanın meme yapısı ve hasta isteği belirler.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 21.04.2022 00:00Yayınlanma Tarihi: 21.04.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!