444 3 703

Kol Germe Estetiği (Brakioplasti)

Bilgi Talep Formu

 

Kol germe ameliyatı, hızlı kilo değişimlerinin yaşanması sonucunda deforme olan kolların üst kısmının daha ince ve daha estetik görünmesini sağlayan bir prosedürdür.

Kol Germe Estetiği (Brakioplasti) Nedir?

Brakioplasti, üst kolunuzun arka kısmını kolunuzdan dirseğinize kadar yeniden şekillendiren bir ameliyattır. Aynı zamanda kol germe estetiği olarak da adlandırılır. Bu ameliyat ile üst kolda bulunan ekstra cilt ve dokuyu temizlenerek üst kolun daha pürüzsüz görünmesi sağlanır.

Özellikle kilo alma nedeniyle cilt gerilmeye başlar ve kilo verildiğinde de gerilen bu cilt yeniden eski halini almaya çalışır. Ancak çok sık ve yüksek rakamlarda kiloları alıp verme sonucunda cilt yeniden gergin görünmesini sağlayacak elastikiyeti kaybedebilir. Bununla birlikte de üst kol bölgesinde sarkık bir görünüm meydana gelir. Bu görünümü estetik kılma amacıyla uygulanan brakioplasti bir tür vücut şekillendirme ameliyatıdır. Bu tip ameliyatlar genellikle bariatrik cerrahiden sonra uygulanır. Bariatrik cerrahi ile ameliyat olan çoğu insan, vücudu yeniden şekillendiren ameliyatlarla ilgilenir. Çünkü bu ameliyatlar sonrasında verilen çok miktarda kilo ile cilt yoğun bir sarkma yaşar ve toparlanmayan ihtiyaç duyar.

Kol Germe Estetiği Neden Yapılır?

Son zamanlarda çok fazla kilo verdiyseniz, kol gerdirme ameliyatı sizin için uygun olabilir. Bununla birlikte sarkmanın olduğu ciltte hijyen ile ilgili sorunlar yaşamanız ve özgüven kaybı yaşamanız gibi durumlar da bu ameliyatı gerekli kılar.

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bir kol germe prosedürü aşağıdaki adımları içerir:

Adım 1 - Planlama ve Anestezi: Kol germe ameliyatı sırasında konforunuz için anestezik ilaçlar verilir.  Yapılan işleme ve ameliyattan sonraki genel durumunuza göre de 2-3 gün hastanede yatabilir ya da aynı gün taburcu olabilirsiniz.

Adım 2 – Kesi: Ameliyat sırasında atılacak kesi uzunluğu çıkarılacak fazla dokunun yerine göre atılır ve bu kesilerin yeri genellikle kolun iç kısmı olarak belirlenir.

Adım 3 - Kesilerin kapatılması: Kesiniz dışarıdan görünmeyecek şekilde ve dikiş kullanılarak kapatılır. Şeffaf bir cerrahi bant kesi çizgilerini kaplar ve 3 hafta boyunca yerinde kalır.

Adım 4 - Ameliyat sonrası erken iyileşme: Ameliyattan birkaç gün sonra drenleriniz dış kompresyon bandajı ile birlikte çıkarılır. Bölgede olması beklenen bazı morarma ve şişlikler görebilirsiniz. İşlemden sonra 6 hafta boyunca giyineceğiniz özel bir kol kompresyonu takılır.

Kol Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Kol ameliyatı, bölgenin durumuna ve yaşadığı deformasyona bağlı olarak uygulanacak yönteme bağlı olarak 1 ile 3 saat arasında sürer.

Kol Germe Ameliyatı Öncesi

Kol estetiği öncesinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. İlk olarak, sağlık uzmanınıza bu ameliyatın sizin için uygun olup olmadığını sormalısınız. Bazı sağlık sorunlarınız varsa ameliyatın riskleri buna değmeyebilir. Cerrahınız ayrıca ameliyatın sonuçları hakkında gerçekçi bir fikre sahip olduğunuzdan emin olmak isteyecektir. Ayrıca bu süreç boyunca sağlıklı bir yaşam tarzına bağlı kalmanız önemlidir. Bunun yanında bütçenizi de ayarlamanız önemli. Çoğu sağlık sigortası planı vücut şekillendirme ameliyatını kapsamaz. Bu nedenle ameliyatın size ne kadara mal olacağını bilmek iyi bir fikirdir. Bunun yanında sabit ve ideal bir ağırlığa ulaşana kadar bu ameliyatı ertelemenizde fayda var. Ayrıca ameliyattan sonra sık kilo alma ve verme döngüsüne girdiğinizde de işlemle elde ettiğiniz başarılı sonuç kaybolabilir.

Sigara içiyorsanız, ameliyattan en az birkaç hafta önce sigarayı bırakmalısınız. Sigara içmek komplikasyon riskini büyük ölçüde artırır ve ayrıca iyileşmenizi geciktirebilir. Cerrahınıza ameliyattan önce herhangi bir ilaç almayı bırakmanız gerekip gerekmediğini de sormalısınız. Ameliyat gününüzden önceki gece yarısından sonra yeme ve içmeyi de bırakmalısınız. Bunun yanında cerrahınız ameliyattan önce test yapabilir. Bu testler şunları içerebilir:

  • Kalp ritmine bakmak için elektrokardiyogram
  • Akciğer fonksiyonunu kontrol etmek için solunum fonksiyon testleri
  • Enfeksiyon, anemi ve böbrek fonksiyonlarını kontrol etmek için temel kan testleri

Kol Germe Ameliyatı Sonrası ve İyileşme Süreci

Kol inceltme ameliyatı sonrasında iyileşme sağlanması için bazı hususlara dikkat edilmesi önemlidir. Bu hususlar şöyle sıralanabilir:

  • En az 3 hafta boyunca özel korse kullanılmalıdır.
  • İşlemden sonra birkaç hafta boyunca zorlayıcı kol hareketlerinden kaçınılmalıdır. Aksi durumda dikişlerde zorlama yaşanabilir.
  • İyileşme sürecinde sigara kullanılmamalıdır.
  • Ameliyattan 2 gün sonra duş alınabilir. 5-6 gün sonra da rutin hayata dönülebilir. 1-2 ay sonra da spor yapılmaya başlanabilir.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan kol germe ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Kol inceltme ameliyatı ağrılı değildir. Ancak ameliyat sonrasında hafif ağrılar yaşanabilir ve bu ağrılar doktor tarafından reçete edilen ağrı kesicilerle hafifletilebilir.

Üst kol bölgesine uygulanan ameliyat ile elde edilen sonuçların kalıcılığı hastanın işlem sonrasında geçirdiği süreçle doğru orantılıdır. Hasta bu süreçte sık kilo alıp vermeye devam ederse kollarındaki sarkmalar yeniden yaşanabilir. Bu nedenle ameliyattan sonra ideal kilo büyük bir özenle korunmalı ve bunun için sağlıklı beslenme, hareketli yaşam gibi alışkanlıklar edinilmelidir.

Üst kol bölgesinde yaşanan sarkıklığın olması estetik olmayan bir durum ortaya çıkarır. Bu nedenle inceltme ameliyatı ile kol bölgesinden yağ ve fazla deri alınarak inceltme sağlanır. Kol bölgesinde bulunan yağlar liposuction yöntemi kullanılarak alınır. Yine aynı kolda deri gevşekliği olan sarkıklıklar bulunuyorsa lazer Lipoliz plus yöntemi de işleme dahil edilir. Bu yöntemlerin tek başına ya da kombine bir şekilde uygulanması kişinin kol bölgesinin durumu ile doğrudan ilgilidir.

Üst kol bölgesinde oluşan deformasyonların giderilmesi ve kollara daha estetik bir görünüm verilmesi için uygun olan tek yöntem cerrahi işlemdir.

Kol bölgesinde sarkma ve fazla yağ dokusu bulunan kişilerin ameliyat uygulamasına engel olacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyorsa her yaştan kadın ve erkeğe uygulanabilir.

Kol germe ameliyatı fiyatları kol bölgesindeki deformasyonlarla yakından ilgilidir. Fiyat aralıkları uygulama yöntemine, ameliyatın süresine ve işlem uygulanacak bölgenin boyutuna göre farklılık gösterir.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 25.04.2022 00:00Yayınlanma Tarihi: 25.04.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!