444 3 703

Sağlıklı beslenerek 50 kilo zayıfladı

Büyük Anadolu Meydan Hastanesi tarafından uygulanan sağlıklı beslenme programına uyan hipertansiyon hastası 57 yaşındaki Nazmiye Aydın 1 yılda yaklaşık 50 kilo verdi.

Yaş ilerledikçe çevre, sosyal yaşam ve beslenme gibi etkiler vücutta dengesel bozulmalara sebep oluyor. Yaş etkisine bağlı olarak çeşitli hastalıklarda insanların hayatını olumsuz etkiliyor. Bu anlamda uzmanlar özellikle sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaparak yediğinizin ve içtiğinizin hesabının iyi yapılması gerektiği hususunda uyarılarda bulunuyor. Büyük Anadolu Meydan Hastanesi sağlıklı beslenmeyen vücut zaman içinde aşırı kiloya bağlı olarak hiperlipidemi yani yüksek kollestrol, tansiyon, hipertansiyon gibi çeşitli hastalıklar baş gösterdiğine dikkat çekiyor. Bu anlamda yaklaşık bir yıl önce kendisine başvuran Nazmiye Aydın isimli hastası sağlıklı beslenme programıyla bir yılda 50 kilo verdi.

Büyük Anadolu Meydan Hastanesi'ne başvurduğunda 140 kilo olan Nazmiye Aydın şuan 90 kiloya indiğini belirten diyetisyen "Hastamız bize geldiğinde yaklaşık 140 kiloydu. Kendisine verdiğimiz sağlıklı beslenme programıyla aç kalmadan, verilen diyet listesiyle 90 kiloya indi. Hastamız hipertansiyon hastası ve hiperlipidemi yani yüksek kollestrolü olduğu icin çok dikkatli bir program izledik. 5 aydır da kilo koruma programı ile 90 kiloyu vücüt dengesi koruduk ve şimdi yeni hedefimiz 70 kiloya inmek. İnşallah hastamızın da gayretiyle verdiğimiz program dahilinde bu hedefimizi yakalayacağız." dedi. Hayaldi gerçek oldu diyerek fazla kilolarından kurtulduğu için çok mutlu olan Nazmiye Aydın ise, "Fazla kilolarımdan kurtulmak benim için hayal gibi geliyordu. Fakat diyetisyenimin verdiği programa uydum ve bir yılda 50 kilo verdim. inşallah fazlalık olan 20 kiloyu da verdiğim zaman benim için çok güzel olacak ben bu anlamda çok teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 08:18Yayınlanma Tarihi: 08.04.2015 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER