444 3 703

Avokadonun Cilt Sağlığına Faydaları


Avokado yemenin cilde faydaları çok. Peki hiç cildinize direkt uyguladığınızda neler olabileceÄŸini biliyor musunuz? Avokadonun cilde faydaları sayısız çünkü içinde saÄŸlıklı yaÄŸ, vitamin ve mineraller bulunur. Avokado, yüksek yaÄŸ oranına sahip olduÄŸu için kötü bir üne sahip olsa da uzmanlar bunun saÄŸlıklı yaÄŸ olduÄŸu konusunda hemfikir. Bununla birlikte bilmeniz gereken cildiniz için de harika olduÄŸu. Bu parlak yeÅŸil meyve, antioksidanlar ve nemlendirici E vitamini bakımından zengindir. Bu da avokadoyu hassas ve kuru cilt tipleri için faydalı kılar.

Bu yazıda avokadonun avokadonun cildiniz üzerinde nasıl fayda saÄŸlayacağına ve nasıl kullanmanız gerektiÄŸine de daha yakından bakacağız. Avokadonun neden rutininizde bir yeri hak ettiÄŸini öÄŸrenmek için okumaya devam edin.

Avokadonun Cilde Faydası Nedir?


“Avokadonun cilde faydası nedir?” diye merak ediyorsanız bu yeÅŸil meyvenin cilt için sayısız fayda sunduÄŸunu bilmelisiniz. Avokado sadece saÄŸlıklı yaÄŸlar açısından zengin deÄŸildir. Buna ek olarak cildi canlı ve saÄŸlıklı kılan E ve C vitaminleri için de mükemmel bir kaynaktır. Ä°ÅŸte avokado yüze faydaları:

  • Cildi yatıştırır. Avokadoda bulunan yaÄŸlar ve vitaminler cilt onarımını hızlandırarak akne ve egzama gibi cilt sorunlarını iyileÅŸtirmeye yardımcı olabilir.
  • Cilt hasarını önler. AraÅŸtırmalara göre avokado cildi güneÅŸ hasarı ve iltihaplanmadan korumaya yardımcı olabilecek bileÅŸikler içermekte. Aynı çalışmalara göre avokadoda bulunan C ve E vitaminleri, cildin güneÅŸ ve diÄŸer çevresel faktörlerin neden olduÄŸu oksidatif hasarlardan korunmasında da önemli bir rol oynar.
  • Cilt elastikiyetini artırır. Avokadonun içeriÄŸinde bulunan saÄŸlıklı yaÄŸlar cildin elastikiyetini artırır ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardım eder.
  • Daha az sivilcelenme. Avokado yağındaki antimikrobiyal özelliklerden faydalanarak cildi avokado yağı ile temizlemek sivilcelerin azalmasını saÄŸlar.
  • Genel cilt saÄŸlığını iyileÅŸtirir. SoÄŸuk preslenmiÅŸ avokado yağında bol miktarda antioksidan, omega-9, mineraller, C ve E vitaminleri de dahil olmak üzere sayısız vitamin bulunur.

Avokadoyu Cildinizde Nasıl Kullanabilirsiniz?

Avokadonun cilde faydası sayısız ancak doÄŸru uygulandığı takdirde. Bu nedenle ilk olarak avokadonun cildinizde herhangi bir etki yaratıp yaratmadığını mutlaka test etmeli ve emin olmak için de mutlaka bir cilt uzmanına danışılmalıdır. Bu aÅŸamanın ardından avokadoyu dilerseniz direk kullanabilir dilerseniz de avokado cilt bakım kremi, temizleyici ve sabunu gibi içerikleri tercih edebilirsiniz.

Temizleyici veya Nemlendirici Olarak Avokado Yağı

Avokado yağı ile cilt bakımı da tavsiye edilenler arasında. Avokado yağı cilde faydaları meyvenin ötesindedir. Uzmanlar bir pamuÄŸa az miktarda avokado yağı sürerek günde 2 kez yüzü ve boynu temizlemeyi önermekte. Avokado yağının cilt bakım rutininize eklemenin bir diÄŸer yolu da en sevdiÄŸiniz nemlendiricinize birkaç damla avokado yağı eklemek.

Avokadoyu Yüzde Kullanmanın Yan Etkileri Var mı?

Avokado cilde faydaları ile dikkat çeken meyvelerden biri. Peki yan etkileri? Avokadoyu cildinizde daha önce kullanmadıysanız mutlaka cildinizin küçük bir bölgesine uygulamalı ve test etmelisiniz. Bu test için bileÄŸinizin iç kısmını kullanabilirsiniz. Avokadoya veya yağına karşı herhangi bir hassasiyetiniz varsa birkaç saat içinde uygulanan bölgede kızarıklık, kabarma, kaşıntı ya da yanma hissi yaÅŸayabilirsiniz. Ancak birkaç saat içinde herhangi bir reaksiyon gözlemlemiyorsanız güvenle kullanabilirsiniz.  Peki avokado kabuÄŸu yüze sürülür mü?” Avokado kabuÄŸunun cilde faydaları da avokadonun içeriÄŸi ile aynı. Cildin yaÄŸ oranını artırır, nemlendirir ve yumuÅŸak olmasını saÄŸlar.

Avokado Yüz Maskesi Tarifleri

Avokado maskesi ve cilt bakımı rutini ile saÄŸlıklı bir cilt elde etmeniz mümkün. Peki nasıl? Ä°ÅŸte uygulayabileceÄŸiniz avokado cilt bakımı rutini ve “Avokadonun cilde faydaları nelerdir?” sorusunun yanıtı:

Avokado Maskesi

OlgunlaÅŸmış ve yumuÅŸak kıvama gelmiÅŸ 1 adet avokadoyu soyun ve ezerek macun kıvamına getirin. Ardından içine birkaç damla avokado yağı ekleyin. Elde ettiÄŸiniz maske yüzünüze uygulayın ve ardından 10-15 dakika kadar bekleyerek yüzünüzü ılık su ile yıkayın. **Bu maske yaÄŸlı ciltlere uygun deÄŸildir.

Ballı Avokado Maskesi

1/2 adet olgun avokado, 1 yemek kaşığı katı hindistancevizi yağı, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı su ve 1 çay kaşığı limon suyunu bir kasede blender ile macun kıvamına getirin. Ardından yüzünüzü nemli ılık bir bezle 15-20 dakika kadar ısıtın. Bu gözeneklerin açılmasına yardımcı olacaktır. Maskeyi göz çevreleri dışında yüzünüzü tamamen kaplayacak ÅŸekilde sürün. 15 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla durulayıp kurulayın. Günlük nemlendiricinizi uygulayın. **Bu maske tek seferliktir, hemen kullanmanız gerekir.

Yulaflı Avokado Maskesi

½ orta boy olgun avokado ve 1 yemek kaşığı öÄŸütülmüÅŸ yulafı bir kapta karıştırın. Yüzünüzü bir temizleyiciyle yıkayıp kuruladıktan sonra maskeyi göz çevresi dışında yüzünüzün her yerine uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü hafif nemlendirerek 5-10 dakika kadar masaj yapın. Yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve nemlendirici sürün. **Bu maskeyi haftada bir yapabilirsiniz.

Avokadolu Muz Maskesi

Bir kapta 1 adet muz ve olgunlaÅŸmış avokadoyu ezerek macun kıvamına getirin. Elde ettiÄŸiniz bu içeriÄŸi yüzünüze sürün ve 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayarak nemlendirici uygulayın. **Bu maske yalnızca kuru ciltler için uygundur.

Avokado ve Ballı Yüz Maskesi

1 yemek kaşığı katı hindistancevizi yağı, yarım avokado, 1 çay kaşığı bal ve suyu bir kasede blender ile karıştırın ve krem kıvamına getirin. Ardından yüzünüzü nemli ılık bir bezle 15-20 dakika kadar ısıtın. Bu gözeneklerin açılmasına yardımcı olacaktır. Maskeyi göz çevreleri dışında yüzünüzü tamamen kaplayacak ÅŸekilde sürün. 15 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla durulayıp kurulayın. Günlük nemlendiricinizi uygulayın. **Bu maske tek seferliktir, hemen kullanmanız gerekir.

YoÄŸurt ve YeÅŸil Çaylı Avokado Maskesi

Avokadonun kabuÄŸunu soyun. 1 tatlı kaşığı yeÅŸil çayı da ekleyerek bu karşımı macun kıvamına getirin ve üzerine 1 çay kaşığı yoÄŸurt ekleyin. Ardından yüzünüze uygulayıp 10 dakika bekleyin ve durulayın.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 24.08.2022 00:00Yayınlanma Tarihi: 24.08.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER