444 3 703

Kanser Tedavisinde Gelişmiş Teknoloji: Truebeam STx

 

TrueBeam cihazı özellikleri ile milimetrik ışınlama yapabilen bir sistemdir. Bu gelişmiş özelliği sayesinde radyoterapi gerektiren tüm kanser türlerinin tedavi edilmesinde kullanılır. Bu sistemde hedefe yönelik ışınlama prensibi ile işlem gerçekleştirilir. Bu prensipte ışın, kanserli hücreye odaklanarak uygulanır. Böylelikle sağlıklı hücrelerin en az zarar görmesi sağlanır.

TrueBeam STx Nedir?

TrueBeam nedir?” sorusu yeni yenil ışın tedavi teknolojisidir şeklinde yanıtlanabilir. Bu gelişmiş teknoloji, vücudun her noktasında bulunan tümörün ışınlanması için kullanılır. Bu gelişmiş sistem görüntüleme, hastanın konumunu otomatik ayarlama, tedaviyi ve hareketleri senkronize etme gibi işlevleri yetine getirmek için gelişmiş teknik özelliklere sahiptir.

TrueBeam STx Hangi Kanser Türlerinin Tedavisinde Kullanılır?

TrueBeam STx, vücudun her noktasında bulunan tümörün ışınlanmasında kullanılır. Bu işlemle hem radyoterapi hem de radyocerrahi bir arada gerçekleştirilebilir.

TrueBeam STx Nasıl Uygulanır?

Tamamen bilgisayar kontrollü uygulanan bu sistemde hasta hareketli masaya yatırılır. Cihaz hastanın etrafında döner ve bu sırada doz verip görüntüleme işlemini gerçekleştirir.

TrueBeam STx Özellikleri Nelerdir?

TrueBeam STx cihazı özellikleri arasında en önemlisi tümörü saptaması ve ışınlamasıdır. Cihazın nokta atışı çalışma sistemi sayesinde milimetrik ışınlama yapabilir. Cihaz aynı zamanda ışınlama yaparken eş zamanlı olarak görüntüleme de sağlar. Bu sistem tedavi süresinin kısalmasında da etkili bir performans sergiler ve hastaya rahatlık sağlar. Robotik görüntüleme donanımı sayesinde hastanın tedavi pozisyonunu 3 boyutlu görüntüler. Böylelikle müdahaleye gerek kalmadan hassas bir tedavi uygulanır.

TrueBeam STx Sonrası Vücutta Yanıklar Oluşur mu?

TrueBeam yan etkileri olup olmadığı merak konusudur. Cihazın verdiği doz nedeniyle cilt yakınları minimum seviyede olur.

TrueBeam Fiyatı

TrueBeam fiyatı işlem yapılacak alan ve seans özelinde farklılık gösterir.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 15.03.2024 13:48Yayınlanma Tarihi: 30.08.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER