444 3 703

Lens ve Gözlüğe Son Verdiren Teknoloji: Contoura Vision

 

Gözlerde ortaya çıkan görme bozuklukları mesafeleri seçebilmeye engel olurken hastaların hayat kalitesini de belirgin oranda düşürür. Ancak görme bozukluklarının modern yöntemlerle tedavi edilmesi mümkündür. Contoura Vision lazer tekniği hayatın renklerini daha net görebilmenize imkan tanıyan bir teknoloji olarak öne çıkar. Parmak iziniz tamamen size özel olduğu gibi Contoura Vision da tamamen gözlerinize özel bir prosedür oluşturur.

Contoura ® Vision Tedavisi Nedir?

Contoura ® Vision, topografi rehberli bir görme düzeltme tedavisidir. Özelleştirilmiş bir tedavi oluşturmak için korneanın 22.000 yükseklik noktasını tam olarak haritalayan tek tedavidir. Bu haritalar gözünüze özel özelleştirilmiş bir görme düzeltme tedavisi oluşturmasını sağlar.

Contoura ® Vision Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

Contoura yöntemi, ABD FDA tarafından onaylanmış bir tekniktir. Bu tekniğin uygulanması için hastanın 18 yaşından büyük olması, hastanın gözlük için sabit bir reçetesi olmalı ve herhangi bir majör kornea patolojisinden muzdarip olmamalıdır. Her hasta bu işlem için uygun değildir. Hastanın tedaviden fayda göreceğinden emin olmak için deneyimli bir göz doktoru kapsamlı bir göz muayenesi yapmalıdır.

Contoura ® Vision Hangi Hastalıklarda Uygulanır?

Contoura Vision tedavisi; astigmat ve miyop gibi görme kusurlarının tedavisinde kullanılır. Bilindiği üzere miyop uzağı görememe ve astigmat da hem uzak hem de yakın görmede bulanıklığa yol açan kırma kusurudur.

Contoura ® Vision Nasıl Yapılır?

Contoura Vision, kornea topografisiyle bağlantılı bir tedavidir. Korneadan veri toplamak için topografi haritaları alınır. Topografi bağlantılı bir tedavi yapıldığında korneayı ideal bir şekle getirme imkanı olabilir. Bilgisayarda oluşturulan kişiselleştirilmiş tedavi profili bilgisi, tedaviyi korneaya uygulayan son teknoloji bir lazerin bilgisayarına yüklenerek amaçlanan tedavi gerçekleştirilir. İşleme başlamadan önce ameliyat sırasında yaşanabilecek rahatsızlıkları önlemek adına göz damla damlatılır. Bu işlemin ardından hastanın gözü lazer altına sabitlenir ve hastanın göz kapaklarını açık tutması sağlanır. Ardından flep kalitesini ve göz hareketlerini etkileyebilecek temas kaybının önlemek adına da göze vakum uygulanır. Kornea flebi lazer ile oluşturulur ve cerrah bilgisayardan kontrol ederek lazer ile korneayı şekillendirir. Bu işlemle görüntüler retinaya eşit bir şekilde ulaşır ve kişi için en net ve en keskin bir görüş sağlanır.

Contoura ® Vision Ameliyat Öncesi Göz Muayenesi

Hastanın ameliyat için uygunluğunu belirlemek için klinik muayene ve kornea topografisi dahil olmak üzere kapsamlı bir ön değerlendirme yapılır. Değerlendirme sırasında herhangi bir retina kusuru (inceleme/delik/yırtılma gibi) tespit edilirse önce bu tedavi edilir, ardından 1-4 hafta sonra Contoura Vision yapılır.

Contoura ® Vision Sırasında

Ameliyat gününde hastanın topografik görüntüsünü toplanır ve kişiselleştirilmiş tedavi profilini geliştirmek için tedavi planlama istasyonuna gönderilir. Lazer, kişiselleştirilmiş topografi profiliniz tarafından yönlendirilen 22.000'e kadar yükseklik noktasına dayalı olarak korneanızı doğru bir şekilde yeniden şekillendirerek görüşünüzü ayarlar.

Contoura ® Vision Sonrası

30 dakika sonra hasta taburcu edilir. Göz damlaları enfeksiyonu önlemek ve iyileşme sürecine yardımcı olmak için kullanılır. Hasta işlemi takip eden 1 hafta sonrasında değerlendirilir.

Contoura ® Vision İyileşme Süresi Ne Kadardır?

Contoura Vision iyileşme süresi oldukça hızlıdır. İşlemden 1 gün sonra yapılan kontrollerde hastalar genellikle görüşe kavuşur.

Contoura ® Vision’un Kazandırdığı Görüş Oranları Nelerdir?

Contoura Vision yaptıranlar klinik çalışmalarda işlemin gözlüğe eşit veya daha iyi görüş sağladığını bildirmiştir. Prosedür sadece hastaların ne kadar iyi gördüğünü değil aynı zamanda ışık hassasiyeti, gece sürüş güçlüğü ve parlama gibi yaygın görsel şikayetlerin şiddetini azaltmayı da hedefler. Klinik çalışmalarda, Contoura Vision tedavisi gören hastaların %92'si işlemden 12 ay sonra görmelerinin daha iyi olduğunu bildirmiştir.

Contoura ® Vision Ameliyatı Fiyatı Ne Kadardır?

Bu teknoloji, hastaların daha ayrıntılı görmelerini sağlar. Hastalar ayrıca renkleri daha canlı ve dokulu görebilirler. Bu yöntemde kullanılan gelişmiş sistem, görme düzeltmesi için göz başına 22.000 benzersiz görüntü yakalama özelliğini sunar. Contoura Vision fiyat aralığı bazı işlemlere göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle işlemden önce bilgi alınmalıdır.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 24.01.2024 12:31Yayınlanma Tarihi: 26.08.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER