444 3 703

Kanserde Yeni Nesil Işın Tedavisi: Elekta Versa

 

Elekta Versa HD cihazı kanser hastalığı için kullanılan yeni nesil ışın tedavisidir. Kanser hastalığının tedavisinde kullanılan gelişmiş teknolojiler, hastalara konfor sağlarken tedavinin başarısını da artırır. Önceleri iki boyutlu olarak gerçekleştirilen tedaviler gelişmiş teknoloji sayesinde dört boyutlu olarak gerçekleştirilebilir.

Elekta Versa HD Signature Nedir?

Elekta Versa HD, kanser tedavisinde kullanılan yeni nesil ışın tedavisidir. Bu cihazla uygulanan tedavi sırasında hastaya verilen doz detaylı ve doğru bir şekilde hesaplanır. Böylelikle hastanın sağlam organlarının zarar görmesi önlenir.

Elekta Versa HD Signature Özellikleri Nelerdir?

Elekta Versa HD cihazı özellikleri arasında en önemlisi hedefe yönelik ışınlama yapmasıdır. Böylelikle yalnızca kanser hücreleri hedeflenir ve sağlam dokular korunabilir. Cihazda bulunan 160 adet MLC yani alan şekillendirme özelliğine sahip olan yapraklar, hedeflenen tümörün şeklini en doğru şekilde belirler ve sağlıklı organların ışın tedavisinden etkilenme riskini azaltır. Cihazın sisteminde bulunan 6 boyutta robotik hareket yetenekli Hexapod tedavi masası ile hastanın pozisyonu hassas bir şekilde belirlenir ve hedeflenen bölgeye ışınlama gerçekleştirilir. Cihazın önemli bir diğer özelliği de yüksek doz hızıdır. Cihazın bu modu, eski nesil cihazlara göre üç kat daha yüksek hızda ışınlama gerçekleştirir. Böylelikle uygulanan tedavi süresi kısalır ve tedavinin başarısı artar.

Cihaz Monte Carlo Algoritması ile en doğru dozu hesaplar. Bu hesaplama ile hem matematiksel hem de radyobiyolojik modellemelere dayalı doz hesaplaması yapılır ve tedavi bu doğrultuda planlanır. Tedavinin öncesinde ve sonrasında görüntü kılavuzluğu özelliğine de sahiptir. Cihazda bulunan ilave donanım ile hem tedavi sırasında hem de tedaviye başlamadan hemen önce bilgisayarlı tomografi (CBCT) görüntüleri çekilir. Böylelikle tedavi uygulanacak bölge 3 boyutlu olarak görsellenir. Cihazın bir diğer önemli özelliği de yan etkileri azaltmasıdır. Cihazla birlikte kullanılan Clarity Autoscan sayesinde, organ hareketleri tedavi sırasında ultrason ile takip edilir ve en doğru ışınlama sağlanır.

Elekta Versa HD Signature Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Radyoterapi tedavisi gereken tüm tümör tedavisinde kullanılır.

Elekta Versa HD Signature Nasıl Uygulanır?

Hasta işlem için 6 boyutlu hareket edebilen masaya uzanır. Robotik masa hastanın konumlandırılmasını sağlayarak tedavinin doğru bölgeye ve tümöre uygulanmasına imkan tanır.

Elekta Versa HD Fiyat Aralığı

Elekta Versa HD fiyat aralığı işlem yapılacak alan özelinde farklılık gösterebilir. Bu nedenle muayene sırasında detaylı fiyat bilgisi alınmalıdır.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 15.03.2024 13:48Yayınlanma Tarihi: 29.08.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER