444 3 703

Pankreas Kanserinde Nanoknife Tedavisi Nedir?

1 Yorum

 

Nanoknife pankreas kanserinin tedavisinde fark yaratan teknolojilerden biridir. Hayati birçok damar ve dokuya yakın olan pankreas; kanser durumunda çevredeki damar ve dokulara çok hızlı yayılım gösterir. Bu nedenle en tehlikeli kanser türleri arasındadır. Nanoknife ablasyon teknolojisi de kanser teşhisi alan hastalar için fark yaratan bir yöntemdir.

Pankreas Kanserinde Nanoknife Tedavisi Nedir?

Nanoknife nedir?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir: Nanoknife elektrik akımı kullanılarak yapılan bir işlemdir. Bu işlem düşük ve orta risk grubundaki kanser hastalarında başarılı bir şekilde kullanılır.

Pankreas Kanserinde Nanoknife Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Nanoknife yorumları incelendiğinde uygulama sırasında nanoknife teknolojisinin kan damarları ve safra kanallarına zarar vermediği yalnızca damar çevresinde bulunan tümör dokusunu öldürdüğü görülür.

Pankreas Kanserinde Nanoknife Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Nanoknife Türkiye’de pankreas tedavisinde sıklıkla uygulanır. Bu uygulama için hastaya genel anestezi verilir. Ardından kesi ile organlar ve bölge incelenir. Tümör ve pankreas ortaya konulur ve işleme hazır hale getirilir. Ardından ultrasonografi ile tümörün sınırları ve kanal ile damar bağlantıları belirlenir. Pankreastaki tümöre birkaç tane iğne yerleştirilerek işleme devam edilir. İğnelere 3000 Volt / 50 Ampere kadar elektrik akımı verilerek tümör hücreleri öldürülür.

Pankreas Kanserinde Nanoknife Tedavisi Hangi Hasta Grubu İçin Uygundur?

Nanoknife ablasyon vücuttaki idrar ve safra kanallarına, sinirlere ve kan damarlarına kalıcı hasar vermeden bu bölgede bulunun tümörleri öldüren bir uygulamadır. Bu nedenle öncelikli olarak prostat, pankreas ve safra yolu kanserlerinde kullanılır.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 15.03.2024 13:49Yayınlanma Tarihi: 02.09.2022 00:00
1 Yorum

02 Mart 2024 tarihinde
MEHTAP DANIŞIR

Samsun hastaneniz de bu işlem yapılıyor mu.

Büyük Anadolu Hastaneleri
02 Mart 2024 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER