444 3 703

Hemoroid Ameliyatı Fiyatı Nedir? Nasıl Yapılır?

1 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Hemoroid ameliyatı, dolaşım sistemindeki bozukluklar nedeniyle makat bölgesinde oluşan memeyi almak adına uygulanan cerrahi tedavi yöntemidir. Makat bölgesinde oluşan hemoroid, tedavi edilmediğinde gelişimini sürdürür. Bu durum 4 farklı evreye sahiptir.

Hemoroid Ameliyatı Nedir?

“Hemoroid ameliyatı nedir?” diye merak ediyorsanız bu ameliyat yönteminin hemoroid memesini tamamen çıkarmak adına uygulandığını bilmelisiniz. Bu hastalık sarkma ve kanama ile kendini belli eder. Ancak düzensiz beslenme, kabızlık, tuvalet ihtiyacını erteleme gibi nedenlerle bu sarkma belirgin ve kalıcı bir hale gelebilir. Yıllar içerisinde de sabit olarak dışarıda durur. Bu durumun tedavisinde bir standart yoktur. Hastalık her kişide farklı evrede kendini gösterdiğinden hasta özelinde tedavi yöntemi kullanılır.

Hemoroid Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Hemoroid ameliyatı olanlar, ameliyat öncesi ve sonrası dönem için birtakım önlemler alır. Hemoroid ameliyatı öncesi yapılması gerekenler arasında bağırsakların tamamen boşaltılması bulunur. Ardından hastaya spinal anestezi verilir. Sarkan doku özelinde işlem uygulanır.

Hemoroid Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Hemoroid tedavisi için birden farklı teknik kullanılır. Bu nedenle ameliyat süresi kullanılan tekniğe ve hemoroid evresine göre farklılık gösterir. Peki hemoroid ameliyatı kaç günde iyileşir? Hasta taburcu olduktan sonra ilk birkaç hafta hafif derecede akıntı, kanama ve ağrılar görülür. Hasta birkaç gün içinde rutin hayatını dönebilir ancak yara iyileşmesi 2-3 haftayı bulur.

Hemoroid Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hemoroid ameliyatı sonrası ağrı genellikle ilk dışkılama sırasında yaşanır ve 30 gün kadar sürer. Ancak güncel ameliyat teknikleriyle bu durum büyük ölçüde ortadan kaldırılır. Ameliyat sonrası dönemde yaşanabilecek enfeksiyonu engellemek için doktor tarafından verilen tedavi eksiksiz uygulanmalı ve tüm ilaçlar alınmalıdır. Bu süreçte hasta beslenmesine de ayrıca dikkat etmelidir. Bu dönemde hastanın bol sıvı tüketmesi ve yürüyüş yapması da önemlidir.

Hemoroid Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

“Hemoroid ameliyatı riskleri nelerdir?” diye merak ediyorsanız bu riskler az da olsa enfeksiyon, hemoroid ameliyatı sonrası kanama, ağrı, tekrarlama durumu ve hemoroid ameliyatı sonrası makatta şişlik durumudur.

Hemoroid Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

“Hemoroid ameliyatı ne zaman yapılır?” diye merak ediyorsanız bu ameliyatın ameliyat öncesi tedaviye yanıt vermeyen, şiddetli yaşanan ve inatçı olan hemoroid durumlarında uygulandığını bilmelisiniz.

Hemoroid Ameliyatı Sonrası Beslenme

Hemoroid ameliyatı sonrası beslenme son derece önemlidir. Hemoroid ameliyatı sonrası yenmesi gerekenler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Hasta ilk 3 gün posasız besinler tüketmeli ve sindirimi fazla zorlamamalıdır. Posasız besinler pirinçli, sebzeli ve tavuklu çorbalar, tuzsuz ayran, yoğurt, peynir, süt, bal, reçel, yumurta, kabuksuz meyve ve meyve sularıdır.

Hemoroid Ameliyatı Fiyatı

Hemoroid ameliyatı fiyatı kullanılan ameliyat tekniğine göre farklılık gösterir. Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan hemoroid ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 26.01.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 26.01.2023 00:00
1 Yorum

04 Ağustos 2023 tarihinde
Alperen yıldız

Yaklaşık bir yıl önce lazer hemoroid için lazer tedavisi oldum fakat yararını göremedim. Cerrahi yöntemler için ücret bilgisi almak istiyorum.

Büyük Anadolu Hastaneleri
05 Ağustos 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!