444 3 703

Boşanmaların Çocuklar Üzerindeki Etkisi

 

Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzm. Dr. Hilal Aydemir, boÅŸanma sürecinde çocuÄŸun ruh saÄŸlığının korunması açısından birtakım önlemlerin alınması ve bazı kurallara dikkat edilmesi gerektiÄŸini söyledi. Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzm. Dr. Hilal Aydemir, evlilik birliÄŸinin mahkemenin boÅŸanma kararıyla sona erdirilmesiyle çocuklar üzerindeki oluÅŸan etkilerini anlattı. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzm. Dr. Hilal Aydemir, boÅŸanma sürecinde çocuÄŸun ruh saÄŸlığının korunması açısından birtakım önlemlerin alınması ve bazı kurallara dikkat edilmesi gerektiÄŸini belirterek, "Bu durum çocuÄŸun geliÅŸimi açısından çok önemlidir." dedi.

Çocuktan Kaynaklanmadığı Ä°fade Edilmeli

BoÅŸanma kararını anne ve baba mümkünse çocuÄŸa aynı anda anlatmalıdır diyen Uzm. Dr. Hilal Aydemir, "Bu süreçte çocuÄŸun boÅŸanma sürecine uyumu açısından açıklama, çocuÄŸun yaÅŸ ve geliÅŸim düzeyine uygun olarak anlatılmalıdır. Bazen çocuklar boÅŸanma süreciyle ilgili çocuklar kendilerini suçlayabilmektedirler. Bu karar açıklanırken çocuktan kaynaklanmadığını, anne ve babaların kendi aralarındaki anlaÅŸmazlıktan kaynaklandığını çocuÄŸa net bir ÅŸekilde ifade edilmelidir. Bu süreçte ebeveynlerin birbirleriyle ilgili olumsuz konuÅŸmamasını önermekteyiz. Böyle bir durum olursa çocuÄŸun diÄŸer ebeveynine karşı güveni sarsılabilmektedir.

Velayetin olmadığı ebeveyn çocuÄŸun düzenli aralıklar ile görmesi ve mümkünse istediÄŸi zaman görmesi önemlidir. Bu kurallara uyulduÄŸu takdirde boÅŸanma süreci çocuk açısından saÄŸlıklı bir ÅŸekilde atlatılmış olabilmektedir." diye konuÅŸtu.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 30.11.2022 00:00Yayınlanma Tarihi: 30.11.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER