444 3 703

Boyun Fıtığı Ameliyatı Fiyatları

1 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Boyun fıtığı ameliyatı, boyunda fıtık teşhisi almış olan hastaların %5’lik kısmına uygulanan cerrahi tedavi yöntemidir. Bu hastaların kollarında güç kayıpları, şiddetli ağrılar ve uyuşma görülür. Ameliyat ile bu şikayetlerin giderilmesi hedeflenir.

Boyun Fıtığı Ameliyatı Nedir?

Boyun fıtığı ameliyatı olanlar, boyun fıtığı teşhisi ve cerrahi olmayan tedaviye yanıt vermeyen kişilerdir. Bu ameliyatın amacı diskin sinire baskı yapan kısmını çıkarmaktır. Fıtığa sebebiyet veren diskin yerine göre işlem uygulanır.

Boyun Fıtığı Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

Boyun fıtığı için uygulanan yöntemler aşağıdaki gibidir:

Açık Yöntem Boyun Fıtığı Ameliyatı

Bu yöntemde fıtığın bulunduğu bölgeye büyük kesi atılarak fıtığa ulaşılır ve onarılır. Bu ameliyat genel anestezi yöntemi ile uygulanır.

Mikro Cerrahi Yöntemlerle Boyun Fıtığı Ameliyatı

Mikrocerrahi boyun fıtığı ameliyatı olanlar için fıtık bölgesine minimal kesi atılır ve bölge görüntüleme tekniklerinin yardımıyla onarılır. Küçük kesiler atılması sebebiyle kanama ve enfeksiyon riski düşüktür. Hastayı konforlu ve kısa bir iyileşme süreci bekler.

Boyun Fıtığı Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

“Boyun fıtığı ameliyatı hangi durumlarda yapılır?” sorusu boyun fıtığında merak edilen konular arasında. “Boyun fıtığı ameliyatı ne zaman gereklidir?” diye merak ediyorsanız kişinin boyun fıtığı teşhisi alması, cerrahi olmayan yöntemlerle uygulanan tedaviye yanıt almaması nedeniyle ameliyat ile tedavi yöntemi seçilir.

Boyun Fıtığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Boyun fıtığı için uygulanan cerrahi tedavi fıtığın yerine, boyutuna ve hastaya sağlayacağı etkilere göre farklılık gösterir. Açık yöntem boyun fıtığı ameliyatı fıtığın bulunduğu bölgeye büyük kesi atılarak ve onarılarak uygulanır. Mikrocerrahi boyun fıtığı ameliyatı da minimal kesiyle ve fıtığın görüntüleme yöntemiyle tespit edilmesiyle uygulanır.

Boyun Fıtığı Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Her ameliyatta olduğu gibi boyun fıtığı ameliyatı sonrası süreçte de hastayı bazı riskler bekler. Boyun fıtığı ameliyatı sonrası riskler, omurganın doğal yapısını etkileyebilir. Ancak hastalar genellikle ameliyat günü ayağa kalkabilir ve 1 gün sonra hastaneden taburcu edilir.

Boyun Fıtığı Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Boyun fıtığı ameliyatı sonrası yapılması gerekenler de merak edilen konular arasında. Ameliyattan sonraki süreçte dikkatli hareket edilmeli ve hastalar fizik tedaviye devam etmelidir. Peki boyun fıtığı ameliyatı sonrası kaç günde iyileşir? Hasta ameliyatın ardından 10 gün yatarak dinlenmeli ve boynunu çok fazla hareket ettirmemelidir. İyileşme sürecinde boyun fıtığı ameliyatı sonrası geçmeyen ağrılar olması durumunda doktorla iletişime geçilmelidir.

Boyun Fıtığı Ameliyatı Fiyatları

Boyun fıtığı ameliyatı fiyatları fıtığın bulunduğu bölgeye, boyutuna ve hastanın genel sağlık durumuna göre uygulanacak olan cerrahi işleme göre farklılık gösterir.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan boyun fıtığı ameliyatı ve boyun fıtığı ameliyatı yapan doktorlar ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 24.01.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 24.01.2023 00:00
1 Yorum

09 Ekim 2023 tarihinde
Nazim

У меня 2_ грыжы на шейе , 4мм и 11 мм . Хотелбы узнать Цену на операцию и Цены на 2_импланта .

Büyük Anadolu Hastaneleri
11 Ekim 2023 tarihinde

Привет. Мы перезвоним Вам в ближайшее время для получения необходимой информации. Желаем вам здоровых дней.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!