444 3 703

Menisküs Ameliyatı Fiyatı Nedir? Nasıl Uygulanır?

4 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Menisküs ameliyatı; dizlerdeki uyluk kemiği ile kaval kemiği arasında bulunan ve yastık görevi gören yapılardaki yırtıkları onarmak adına uygulanan cerrahi tedavi yöntemidir. Dize gelen yükü dağıtmakla görevli olan menisküs, dizin korunmasını ve rahat hareket etmesini sağlar. Cerrahi uygulama diğer tedavilere yanıt alınmaması durumunda tercih edilir.

Menisküs Ameliyatı Nedir?

“Menisküs ameliyatı nedir?” diye merak ediyorsanız menisküs için uygulanan ameliyatın hastanın durumuna göre farklı tekniklerde uygulandığını bilmelisiniz. Bu teknikler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Menisküs tamirleri,
  • Menisküs transplantasyonu,
  • Parsiyel menisektomi,
  • Total menisektomi.

Menisküs Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Menisküs ameliyatı öncesi hazırlık yapılarak eklem içini görebilen ve ameliyatı gerçekleştirebilen kamera ile işlem gerçekleştirilir. Bu işlemin uygulanması için küçük bir kesi yeterlidir ve diz ekleminin tamamen çıkarılmasına gerek yoktur. Menisküs ameliyatı olanlar için işlem dize açılan 2 veya 3 küçük delikten uygulanır.

Menisküs Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

“Menisküs ameliyatı kaç saat sürüyor?” diye merak ediyorsanız bu sürenin kullanılan tekniğe göre farklılık gösterdiğini bilmelisiniz. Bu ameliyat yırtığın alındığı durumlarda 15-30 dakika ve dikildiği durumlarda da 1 saat sürer.

Menisküs Yırtığı Ameliyatı Sonrası İyileşme Süresi

Menisküs yırtığı ameliyatı sonrası iyileşme süresi son derece önemlidir. Bu süreçte yara bakımı, hastanın doğru hareketleri uygulaması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi gerekir. Ameliyatın ardından iyileşme süreci kısadır. Bu süreçte doktor tarafından önerilen uygulamalar eksiksiz yerine getirilmelidir.

Menisküs Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler

Menisküs ameliyatı sonrası yapılması gereken ilk şey yara bakımına özen göstermek olmalıdır. Bu süreçte bağışıklık desteklenmeli, alkol ya da sigara tüketimine ara verilmelidir. Menisküs ameliyatı sonrası yapılması gerekenler arasında menisküsün alındığı durumlarda diz üzerine buz uygulaması da önemlidir. Menisküsün dikildiği durumlarda ise koltuk değneği kullanımı önem taşır. Menisküs ameliyatı sonrası merdiven çıkmak ve spor gibi fiziksel aktiviteler için doktordan izin alınmalıdır.

Menisküs Ameliyatı Sonrası Egzersiz Çeşitleri

Menisküs ameliyatı olan kişilerin yorumları ve doktor önerilerinde egzersiz önemli bir yere sahiptir. Bu egzersizler ilk evrede hafif hareketlerden oluşur. Bu evrede dizin üzerine fazla yük vermeyen ve zorlamayan hareketler uygulanmalıdır. Bu egzersizler izometrik hamstring güçlendirme, therabandı egzersizleri ve topuk kaydırmadır.

Menisküs Ameliyatı Fiyatı

Menisküs ameliyatı fiyatı, hastanede yatış süresine, menisküs ameliyatı sonrası fizik tedavi ihtiyacının olup olmadığına ve uygulanacak tekniğe göre farklılık gösterir ve son derece ekonomiktir. Menisküs ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler eksiksiz uygulandığında da bu ameliyatın iyileşme süresi kısadır. En iyi menisküs ameliyatı yapan doktorlar tarafından gerçekleştirildiğinde de yaşam kalitesini artırır.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan menisküs ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 30.01.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 30.01.2023 00:00
4 Yorum

11 Şubat 2024 tarihinde
MURAT KAYA

merhaba Menisküs yırtığı Ameliyatı fiyatı ne kadar bilmek istiyorum .saygilarimla

Büyük Anadolu Hastaneleri
12 Şubat 2024 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


26 Mart 2023 tarihinde
Ahmet Ekinci

Meniskus yirtigi ameliyat fiyati nekadar ?

Büyük Anadolu Hastaneleri
27 Mart 2023 tarihinde

Merhaba. Büyük Anadolu Sağlık Grubu Çağrı Merkezi - 444 3 703 telefonundan iletişim kurabilir ya da bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan Menisküs Ameliyatı Fiyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.


08 Mart 2023 tarihinde
Erkan Düz

Bir diz için menisküs ameliyatı ücreti ne kadardır

Büyük Anadolu Hastaneleri
09 Mart 2023 tarihinde

Merhaba. Büyük Anadolu Sağlık Grubu Çağrı Merkezi - 444 3 703 telefonundan iletişim kurabilir ya da bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan Menisküs Ameliyatı Fiyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.


19 Şubat 2023 tarihinde
Fahri KASILMA

Menisküs yırtığı Ameliyatı fiyatı ne kadar ortalama acaba

Büyük Anadolu Hastaneleri
20 Şubat 2023 tarihinde

Merhaba. Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan menisküs ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!