444 3 703

Bel Fıtığı Ameliyatında Altın Standart: Mikrodiskektomi

Bilgi Talep Formu

 

Mikrodiskektomi, fıtık tedavisinde kullanılan altın standart ameliyat yöntemlerinden biridir. Fıtıklaşmış diskin bu yöntemle çıkarılması hastanın hayat konforunu önemli ölçüde artırır. Küçük bir kesi atılarak uygulanan bu işlemle doku hasarı minimum düzeyde olduğundan hasta sosyal yaşamına kısa sürede dönebilir.

Mikrodiskektomi Nedir?

Mikrodiskektomi nedir?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir:

Omurlar arasındaki diskler sayesinde omurga uyumlu bir şekilde hareket edebilir. Ancak aşırı yük ya da başka sebeplerle zorlanma, dejenerasyon, ileri yaş gibi nedenlerle disklerde fıtıklaşma görülebilir. Fıtık kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen durumlardan biridir. Ancak fıtığın tedavi edilmesinde etkili sonuçlar elde edilmesini sağlayan yöntemler bulunur. Bu yöntemlerden en önemlisi olan mikrodiskektomi; boyun, sırt ve bel omurları arasındaki fıtıklı diskin çıkarılmasını sağlar.

Lomber Mikrodiskektomi Nedir?

Lomber mikrodiskektomi, sırt ve bel omurları arasındaki diskin fıtıklaşmasında kullanılan yöntemdir.

Endoskopik Diskektomi Nedir?

Omurlar arasında bulunan diskin fıtıklaşması durumunda çeşitli ameliyat yöntemleri kullanılır. Endoskopik yöntemler ise bunlardan en az doku hasarına neden olanıdır. Ancak bu yöntem yalnızca uygun bulunan hastalara yapılır.

Mikrodiskektomi Yönteminin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Mikrodiskektomi ameliyatı olanlar, işlemden kısa bir süre sonra sosyal yaşamına dönebilir. Bu işlem doktor için de küçük bir kesiyle geniş bir görüş alanı sunması bakımından avantajlıdır.

Mikrodiskektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İşlemde hasta yüzüstü pozisyonda ameliyata alınır. İlk olarak floroskopi adlı röntgen cihazıyla seviye tespiti yapılır. Ardından 2-3 cm’lik cilt kesisi atılır ve cilt açılır. Bu işlemin ardından da kas grupları yalnızca fıtığın alınacağı seviyedeki kemikten sıyrılır ve serbest hale getirilir. Bu aşamadaki işlem fıtığın bulunduğu seviye, hastanın anatomik yapısı göz önüne alınarak bir miktar kemik dokunun alınması ya da alınmaması ile uygulanır. Mikrodiskektomi ameliyatı sonrası ağrı ise kişiye bağlı olarak yaşanır.

Mikrodiskektomi Fiyatları Nelerdir?

Bel fıtığı ameliyatı fiyatı da merak edilen konular arasındadır. Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan mikrodiskektomi ameliyatı fiyatları ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 15.02.2024 10:56Yayınlanma Tarihi: 16.03.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!