444 3 703

Tüp Mide Yöntemi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Bilgi Talep Formu

 

Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadir Dicle, insanlarda farklı hastalıkların ortaya çıkmasının nedenlerinden biri olan obezitenin tedavisinde tüp mide ameliyatı yönteminin de kullanıldığını söyledi.

Obezite çağımızın önemli sorunlarından biri. Obez bireylerde aşırı kilo ile beraber ortaya çıkan bazı hastalıkların seyrinde meydana gelebilecek ve hayatı tehdit edebilecek durumların kilo kontrolü ile önlenmesi adına çeşitli tedavilerin uygulanması gerekmekte. Bu yöntemlerden biri de tüp mide yöntemi. Tüp mide ameliyatı genelde mide küçültme ameliyatı olarak bilinmekle beraber dünya genelinde uygulanan en popüler cerrahi işlemlerden biri.

Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadir Dicle tüp mide uygulaması ve tüp mide ameliyatı sonrası hakkında önemli bilgiler verdi.

Op. Dr. Kadir Dicle "Sürekli kilo alımı varsa, diyetle kilo verilemiyorsa bu durumu gidermenin 3 tip yöntemi bulunmaktadır. Vücut kitlesi %30’a kadar olan kişilerde vücut ağırlığının %10 veya %15 fazlası olan kişilere endoskopik yöntemle mide botoksu yaparak midenin çalışması durdurulmaktadır. Bir öğün yemek yenildiğinde yaklaşık 15-20 saat tok kalınmaktadır. Bu durumda harcanılan enerji devam ettiği için kilo verilmektedir.

Vücut kitle endeksi daha fazlaysa %30 veya %39 arası ise buna mide balonu önermekteyiz. Bu mide yöntemle de midenin içine bir balon koyulmakta yaklaşık 500 cc suyla şişirilerek midede hacim kaplaması sağlanmaktadır. Bunun sonucunda kişi daha az yiyerek kısa sürede tokluk hissi yaşamaktadır. Buda vücut ağırlığının %15 veya %20 kadarının azalmasını sağlamaktadır.

Morbid obez denilen vücut kitle endeksinin %40 üzerindeyse tüp mide (sleeve gastrektomi) denilen laparoskopik yöntemle yapılan cerrahi işlemdir. Midenin yaklaşık dörtte beşi alınarak az bir hacimle mide kalmakta dolayısıyla az bir yemekle doyulmakta harcanılan enerji ve günlük aktivite devam ettiği için fazla kilolardan kurtulmuş olunmaktadır." diyerek sözlerine son verdi.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan tüp mide ameliyatı fiyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 16.03.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 16.03.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!