444 3 703

Daha Pürüzsüz Bir Cilt İçin: Akne İzi Tedavisi

Bilgi Talep Formu

 

Yüzünüzde akne izleri var ve “Akne izi nasıl geçer?” diye düşünüyorsanız akne izi tedavisi ile hayalini kurduğunuz pürüzsüz cilde kavuşabilirsiniz. Akne, kişinin müdahale etmesi ve sivilcelerden kurtulmak adına sıkması sonucunda oluşur. Oluşan sivilcelerin en temel sebebi de sivilce çıkan bölgede sürekli bir iltihabın olması ve bölgede tahriş yaratmasıdır. Bu nedenlerle de yüzün belli bölgelerinde sivilce ve sivilce izleri oluşur. Sivilce izleri olarak da bilinen akne izleri yüzeysel izler, derin izler ve keloid olarak üç farklı kategoride incelenir.

Akne İzi Tedavisi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Aknenin belli bir süre yüzünüzde kalması ve kırmızılığının geçmemesi ile iz kalma durumu muhtemeldir. Bununla birlikte kırmızılıklar 6 ay gibi bir süre içinde geçmediyse bu süre içinde uygulanacak tedavi ile daha olumlu sonuçlar elde edilebilir.

Akne İzi Tedavilerinde Hangi Yöntemler Kullanılır?

Akne izi tedavisi için aşağıdaki yöntemler kullanılır:

  • Derin Soyan Lazer: Bu yöntemde cilt pigmentlerine etki eden ya da cildi soyarak yenileyen lazer işlemi uygulanır.
  • Dolgu Tedavisi: Ciltte oluşan deformasyonu gidermek adına cilt altına kalıcı maddeler enjekte etme işlemidir.
  • Fraksiyonel Radyofrekans: Mikro iğnelerden oluşan cihazla cildin orta tabakasına ulaşılarak işlem uygulanır.
  • Kimyasal Peeling Yöntemi: Bu işlemde cildin hasarlı üst kısmı soyularak daha genç, temiz ve parlak cilt dokusu elde edilir.
  • Mikro İğneleme: Dermaroller olarak da adlandırılan bu işlem silindir şeklinde cihazda bulunan iğnelerle uygulanır.
  • Trombositten Zengin Plazma (PRP) Yöntemi: Trombosit olarak da adlandırılan bu yöntemin uygulanması için kişiden 8-20 cc kadar kan alınarak bu kan santrifüj edilir. Bu işlemlerle serum elde edilerek deri altına enjekte edilir.

Akne İzi Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanır?

Akne izi tedavisi sadece yüz bölgesine değil vücudun çeşitli bölgelerine de uygulanabilir. Bu bölgeler boyun, sırt, dekolte bölgesi, eller, koltuk altı, bacak arası olarak sıralanabilir.

Akne İzi Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?

Tedavi 2 veya 3 hafta arayla 3-4 seans olacak şekilde uygulanır. Ancak seans ve seans aralıkları cildin ihtiyacına göre uzman doktor tarafından belirlenir.

Akne İzi Tedavisi İşlem Süreci Nasıldır?

“Akne izi nedir? İşlem süreci nasıldır?” diye merak ediyorsanız sürecin tercih edilen yöntem özelinde farklılık gösterdiğini bilmelisiniz.

Akne İzi Tedavisi İşlem Sonrası Süreç Nasıldır?

Ciltte uygulanan tedavi özelinde hassasiyet görülebilir ve bu durum birkaç gün boyunca sürebilir. Bu süreç geçicidir. Bu süreçte deri güneş ışınlarından korunmalıdır.

Akne İzi Tedavisi Fiyatları Nedir?

Akne izi tedavisi fiyatları uygulanacak işlem türüne, seans sayısına, işlem yapılacak bölgeye göre farklılık gösterir. Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan akne izi tedavisi fiyatları ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 20.03.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 20.03.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!