444 3 703

Burun Dolgusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bilgi Talep Formu

 

Estetik cerrahi dünyasının en popüler prosedürlerinden biri olan burun dolgusu hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Şüphesiz doğal güzelliği vurgulayan ve yüz hatlarını kusursuz tamamlayan bir buruna sahip olmak herkesin arzusu. Burun dolgusu tam da bu isteği pratik bir uygulama ile yerine getirmek isteyenlere hitap ediyor. İşte burun dolgusu fiyat aralığı ve burun dolgusu hakkında bilinmesi gerekenler:

Burun Dolgusu Nedir?

“Burun dolgusu nedir?” diye merak ediyorsanız bu işlemin yüz dolgularında kullanılan malzemelerle burnu daha estetik hale getirme işlemi olduğunu bilmelisiniz. Burun dolgusuyla burun sırtında bulunan eğrilik, burun ucu deformiteleri gibi düzeltmeler yapılabilir.

Burun Dolgusunun Fayda Sağladığı Durumlar Nelerdir?

Ameliyatsız bir işlem olan dolgu ile burun şekli kısa sürede istenen şekle getirilebilir. Örneğin burun üzerinde bulunan kemer için daha düz bir yüzey oluşturulabilir, burun ucu eğrilikleri düzeltilebilir. Bunun yanında daha önce burun estetiği olan kişiler bu ameliyatla istediği sonucu elde edemediğinde burun dolgusu ile burnundaki ufak kusurları giderebilir. Cerrahi işlemlere göre daha kolay olan burun dolgusu sonrası ağrı ve benzeri durumlarda minimaldir. İşlemden sonra hasta kısa sürede günlük yaşamına dönebilir.

Burun Dolgusu Uygulaması Kimlere Yapılır?

Burun dolgusu yaş sınırı 18 yaş ve üzeridir. Burun dolgusu yaptıranlar burun ucunda düşüklük olan, burnunda eğrilik ya da kemer bulunan kişilerdir. Bu gruptaki kişiler burun kusurlarından ameliyatsız bir şekilde kurtulmayı amaçlar. Bunun yanında estetik ameliyat sonrası yaşanan hafif kusurları düzeltmek adına da uygulanır.

Burun Dolgusu Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Burun dolgusu işlemi pratik bir işlem de olsa yaptırmadan önce mutlaka alanında uzman kişiler tarafından uygulanmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca enjekte edilecek maddelerin de sertifikalı ve güvenilir olduğunda da emin olmalısınız. İşlem yaptıracağınız klinik ortamın hijyenik olduğundan da emin olmalısınız. Ayrıca işlemden önce burun dolgusu kalıcılığı hakkında da detaylı bilgi almalı, işlem sonrasında nasıl bir görünüme kavuşacağınızı detaylı olarak konuşmalısınız. Kanamayı artıran hastalığı bulunanlar, emziren veya hamile kadınlar, aktif otoimmün hastalık geçirenler, aktif herpes virüsü enfeksiyonu bulunanlar bu durumları ile ilgili mutlaka işlemden önce doktoru bilgilendirmelidir.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Peki burun dolgusu nasıl yapılır? Genellikle ağrısız bir uygulama olan burun dolgusu öncesinde işlem yapılacak bölgeye lokal anestezik krem uygulanır. 15-20 dakika sonra da bölge antiseptik solüsyon ile dezenfekte edilir. Ardından burun içine yerleştirilmesi gereken bölgelere gereken miktarda dolgu maddesinin deri altına enjekte edilmesi işlemi uygulanır. İşlem 15-30 dakika arası sürer.

Burun Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Burun dolgusu sonrası aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir:

  • İşlemden sonra ilk 24 saat burun ovalanmamalıdır ve buruna fiziksel temas uygulanmamalıdır.
  • İlk 3 gün boyunca burun çevresine dikkat edilmelidir.
  • İlk 3 gün boyunca duş ya da banyo yapılmamalıdır. Böylelikle dolgunun daha iyi nüfus etmesi sağlanabilir.
  • Kahve ve alkol tüketilmemelidir.
  • Sürecin seyri adına sigara tüketimine dikkat etmek, yüksek kafeinden bir süre uzak durmak, aspirin kullanmamak da önemlidir.
  • Bu süreçte güneşte kalmamak, solaryuma girmemek de gerekir.
  • Yoğun spor aktivitelerden de bir süre uzak durulmalıdır.
  • Gözlük kullanımı ile ilgili de mutlaka doktordan öneri alınmalıdır.

Burun Dolgusu Fiyatları Nelerdir?

Burun dolgusu fiyatları çeşitli faktörler doğrultusunda belirlenir. Fiyatlar kullanılacak dolgu miktarına ve uygulanacak bölgeye göre farklılık gösterir.

Burun Dolgusu Ne Zaman Oturur?

Burun dolgusu ne zaman oturur?” sorusu da işlem yaptırmak isteyenler tarafından merak edilir. Burun estetiği olmadan değişim yaşamak isteyenler için uygulanan burun dolgusu işlemi sonrası genellikle ilk birkaç gün içerisinde hafif şişlik ve ödem oluşabilir. Bu durum kişiye bağlı olarak değişse de genelde 1 ile 2 hafta arasında dolgunun tamamen oturduğu ve son halini aldığı görülür. Ancak bu süreçte kişinin doktorunun tavsiyelerine uyması ve belirtilen bakım rutinini düzgün bir şekilde takip etmesi büyük önem taşır. Unutmayın her bireyin vücut tepkimesi farklıdır ve bu süreç bazı kişilerde daha uzun sürebilir.

Bilgi talep formu doldurarak burun dolgusu için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

KAYNAK:

https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/22880-nonsurgical-rhinoplasty-nose-job

Burun dolgusu işlemi yaklaşık 15-30 dakika sürmektedir.

İşlem ameliyat gerektirmez ve kısa sürede biter.

Tıpkı diğer dolgu işlemlerinde olduğu gibi burun dolgusu da alerjik tepkilere veya nadiren damar hasarına yol açabilir ya da uygulama sonrasında hastanın beklentilerini karşılamayabilir. Bu tür durumlarda dolgunun eritilerek burun yapısının önceki haline döndürülmesi mümkündür.

“Burun dolgusu kalıcı mı?” diye merak ediyorsanız işlemin kalıcılığının kullanılan malzemeye, uygulanan miktara, kişinin burun yapısına göre farklılık gösterdiğini ve ortalama 6-18 ay sürdüğünü bilmelisiniz.

6-18 ay süren etki sonrasında yeniden yaptırılabilir.

Bazen hastalar yapılan burun dolgusundan memnun olmayabiliyor. İşte böyle durumlarda burun dolgusunu eritmek mümkün.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 20.02.2024 17:44Yayınlanma Tarihi: 12.08.2023 13:53
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!