444 3 703

Saç PRP Ne İşe Yarar? Saç PRP Tedavisi Fiyatları Nelerdir?

Bilgi Talep Formu

 

Saçlar yaşlanma, yetersiz beslenme, genetik faktörler, kozmetik ürünlerin aşırı kullanımı ve stres gibi çeşitli sebeplerden ötürü zayıflar, hasar görür, gücünü kaybeder ve dökülmeye başlar. Saçları korumak amacıyla birçok kozmetik ürün geliştirilmiş olsa da etkili saç tedavi yöntemleri oldukça sınırlıdır. Özellikle erkekler, dökülen saçları için saç ekimi işlemine başvurmak durumunda kalır. Ancak Saç PRP saç dökülmesini önlemek ve saç tellerini güçlendirmek için en etkili tedavi yöntemlerinden biridir. Uygulama hakkında merak edilenleri ve bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.

Saç PRP Nedir?

PRP (Platelet Rich Plasma) veya trombosit bakımından zengin plazma tedavisi; kişinin kanının alınarak birtakım işlemlere tabi tutulduktan sonra vücut dokularına enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. PRP tedavisi cilt yenileme ve saç dökülmesi gibi estetik sorunlara yanıt olabilir. Ancak bu tedavinin uygulama alanı sadece estetik amaçlı değildir ayrıca yaralı bağ dokusu, kaslar, tendonlar ve eklemlerin iyileşme sürecini hızlandırmak için de kullanılır. PRP Saç tedavisi seyrek ve zayıf saçlara sahip kişilerin saçlarını tekrar sağlıklı ve güçlü hale getirmeye yardımcı olan bir tedavi yöntemidir. Kısa sürede büyük faydalar sunan bu uygulama saç kaybını önlemek için en etkili yöntemlerden biri haline gelmiştir. PRP Saç tedavisinde kişinin kanından alınan ögeler saç derisine uygulanır ve bu şekilde saç köklerinin onarılması hedeflenir.

PRP ile Saç Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

PRP yöntemiyle saç tedavisinin temel hedefi mevcut saçların dökülmesini durdurmak ve saçları kuvvetlendirmektir. Eğer saçlarınızda önemli ölçüde dökülme yaşanmışsa en doğru yaklaşım PRP tedavisi ile birlikte saç ekimi işlemi yapılması olacaktır. PRP metodunu kullanarak saç ektiren kişilerde saç dökülmesine bağlı problemler ciddi anlamda azalır. PRP tedavisi saç köklerini düzelterek daha sağlıklı ve canlı hale getirir. Böylelikle sağlıklı ve canlı olan saçlar dökülmez. İncelen ya da zayıflayan saçları olan hem erkek hem de kadınlar için PRP ile saç tedavisi uygulanabilir.

Saç PRP Ne İşe Yarar?

Peki saç PRP ne işe yarar? PRP yöntemiyle yapılan saç bakımı aracılığıyla incelen ve zayıflayan saçlar onarılır. Bu yöntem saç köklerinizi kalınlaştırır ve onlara dolgun bir görünüm kazandırır. PRP ile gerçekleştirilen saç tedavilerinin sunduğu diğer avantajlar ise aşağıdaki gibidir:

  • Saçın dökülmeye karşı korunmasını sağlar.
  • Saç folikülünün canlılık kazanmasına yardımcı olur.
  • Saç dokusunu iyileştirir ve saçların büyümesini teşvik eder.
  • Uykuda olan saç köklerini uyarır.

PRP ile Saç Tedavisi Kaç Seans Uygulanmalıdır?

Kan ile saç tedavisi olan PRP ile defa uygulandığında genellikle 3 seans önerilir. Seanslar arasındaki süre en az 5 gün en fazla 21 gün olmalıdır. Bu periyodun en önemli amacı 21 günlük hücre yenilenme dönemine denk getirerek PRP tedavisinden maksimum fayda sağlamaktır.

PRP tedavisi genellikle 5-21 gün aralıklarla üç kez tekrarlandığında en yüksek etkiyi gösterir.

Tavsiye edilen PRP seans sayısı maksimum etkiyi elde etmek için belirlenmiştir ancak zorunlu değildir. Her PRP tedavi seansı saç dökülmenizi azaltacak ve saçlarınızın daha dolgun ve kuvvetli olmasını sağlar. PRP yöntemiyle yapılan saç tedavisinin başarısı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Çünkü PRP tedavisi hastanın kendi kanından biyolojik onarım (doku iyileşmesi) başlatır ve her insanın yaşının, genetik yapısının vb. farklı olması nedeniyle vücudunun iyileştirme yeteneği de farklıdır.

PRP Saç Nasıl Uygulanır?

Kan enjekte ile saç PRP tedavisi kişinin kendi kanının kullanılmasını içerir. İlk adımda kişinin venöz kanından 10 cc örnek alınır. Bu alınan kan örneği kırmızı hücrelerin mikrofiltrasyon ve santrifüj teknikleri ile ayrıştırılmasıyla işleme tabi tutulur. Bu prosedürler sonrasında trombosit ve platelet hücreleri bakımından zengin bir plazma materyali elde edilir. Daha sonra bu materyal saç köklerine uygulanır. Doku yenilenmesini hedefleyen prosedür yaklaşık 30 dakika sürer ve lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Uygulama başarıyla tamamlandıktan sonra saç kökleri kendilerini onarmaya ve eski sağlıklarına geri dönmeye başlar.

Saç PRP Uygulaması Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

İşlemden 1 hafta önce antienflamatuar ilaçların kullanımı bırakılmalıdır. İşlemden önce 3 gün boyunca alkollü içecek ve sigara tüketilmemelidir.

Saç PRP Uygulamasından Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saç PRP yaptıranlar yorumları ve uzman görüşlerine göre işlemin ardından ilk 1 gün saç derisine dokunmaktan kaçınmak, ilk 3 gün güneş ışınlarından kaçınmak ve bu süreçte ağır egzersiz yapmamak, ilk 3 gün boyunca saç derisinin aşırı sıcak ve soğuk su ile temasını önlemek, sauna gibi ortamlara girmemek önemlidir. İşlemden sonra 3 gün boyunca alkollü içecek ve sigara tüketilmemelidir.

Saç PRP Tedavisi Fiyatları

PRP saç tedavisi ücreti işlem yapılacak bölgenin boyutuna, işlem niteliğine, uygulanacak seans sayısına göre farklılık gösterir. Kendi kanından saç tedavisi olan PRP hakkında detay almak için Bilgi Talep Formunu doldurabilirsiniz.

 

KAYNAK: https://www.hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/plateletrich-plasma-prp-treatment

SIK SORULAN SORULAR

Saç PRP tedavisi genellikle 3 seanslık, 15 günlük aralarla bir uygulama sonrasında etkisini 6 ile 12 ay boyunca sürdürebilir. Yıldan yıla devam eden 3 veya 4 seanslık PRP uygulaması genel olarak etkinin uzun süreli olmasını sağlar. Ancak yaygın inancın tersine tedaviyi durdurduğunuzda saçlarınız öncekinden daha kuvvetli ve az dökülen hale gelebilir. Saç dökülmesi her ne kadar bir hastalık olmasa da psikolojik durumumuzu önemli ölçüde etkileyebilir. Bu nedenler göz önünde bulundurulduğunda saç PRP oldukça faydalı ve başarılı bir tedavi yöntemi olarak kabul edilir.

PRP prosedürü kendi kanınızdaki trombositler kullanılarak gerçekleştirildiği için hiçbir yan etkisi yoktur.

Önerilen 3 seanstan daha az sayıda PRP ile saç tedavisi almanız durumunda elde edeceğiniz maksimum fayda düşer.

PRP ile saç tedavisi sonrasında yaşamınıza herhangi bir aksama olmadan devam edebilirsiniz. Tedavi sonrası dikkat etmeniz gereken hususlar size hatırlatılacaktır.

Genellikle ince ve zayıf saçların canlandırılması için PRP saç tedavisi kullanılır. Ayrıca genetik olarak saç dökülmesine eğilimli olan kişilerin saç kaybını azaltmak için de kullanılır. Ancak hiç saçı olmayan kişiler için PRP tedavisi yeni saç büyütmez. PRP Saç uygulaması mevcut ancak uzamayan saçların onarılmasına ve yeniden güçlenmesine yardımcı olur.

PRP Saç uygulamasından sonra ilk 3 saat boyunca saçlarınızın yıkanmamasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca uygulamanın ardından ilk 6 saat boyunca saç şekillendirici ürünlerden kaçınmalısınız.

Saç PRP tedavisi genellikle sağlıklı saç köklerine sahip ancak aşırı saç dökülmesi sorunu yaşayan kişiler için idealdir. Bu bireyler genellikle tamamen kel olmamışlardır ve bu durum tedaviye erken başlanıldığında sonuçları daha verimli kılar. Saç incelmesi problemi yaşayan herkes, kadın veya erkek fark etmeksizin erkek tipi saç dökülmesinden muzdarip olanlar ve genel olarak saç dökülmesi yaşayan herkes için PRP tedavisi yararlı bir yöntemdir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda Saç PRP tedavisinin sonuçları oldukça etkilidir. Özellikle erkeklerde kellik başlamadan önce yapılan Saç PRP tedavisi çok daha başarılı sonuçlar vermektedir.

Hamile ya da emziren kadınlar ile kan sulandırıcı kullananlar, kanser hastaları ve kanser öyküsü olan kişilere Saç PRP uygulanmamaktadır.

Saç PRP tedavisinin etkileri genellikle ilk seanslardan itibaren belirgin hale gelir. Ancak bu süre kişiye ya da saç kaybının yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 15:26Yayınlanma Tarihi: 14.12.2023 14:47
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!