444 3 703

Yüz PRP Nasıl Uygulanır? PRP Yüz Gençleştirme Fiyatları Nelerdir?

Bilgi Talep Formu

 

Çeşitli sebeplerle zamanla yıpranan ve canlılığını kaybeden cildimizi genç ve dinamik tutmak için çeşitli yöntemlere başvuruyoruz. Bu noktada önemli bir uygulama olan yüz PRP uygulaması devreye giriyor. Etrafınızdaki pek çok kişi vücudun kendi kendini yenileme yeteneğinden faydalanarak bu tedaviye başvurmuş olabilir. Peki, PRP nedir? Nasıl uygulanır? İşte bilinmesi gerekenler:

PRP Yüz Gençleştirme Nedir?

Trombositler bakımından zengin plazma veya PRP, yüz gençleştirme olarak da tanınmaktadır ve oldukça popüler bir uygulamadır. Yüze PRP işlemi, kan alındıktan sonra bir santrifüj işlemi ile trombosit ve büyüme faktörlerine yoğun kısımlarının ayrılmasıyla başlar. Plazma, kanınızdaki kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin dolaşmasına olanak sağlayan, su ve proteinlerden oluşmuş "sıvı" bölümüdür. Bu protein içeriği, dokuların yenilenmesi, onarılması ve kan akışının artışını destekleyen büyüme faktörlerini içerir.

Trombositler, pıhtılaşmayı sağlamak için gerekli olan ve iyileşme sürecinde rol alan bir tür kırmızı kan hücresidir. Tendonlarda, bağlarda, kaslarda, eklemlerde ya da deride herhangi bir hasar olduğunda vücut bu faktörleri içeren trombosit ve büyüme faktörlerini yaralanma bölgesine gönderir. Kozmetik işlemlerde de trombosit ve büyüme faktörlerinden zengin PRP ile yüz gençleştirme sıklıkla tercih edilir. PRP'nin temel kimyasal bileşenleri kollajen büyümesine yardımcı olur.

Yüze PRP Nasıl Yapılır?

Yüze PRP uygulaması, doktorunuzun kanınızı alarak sonra santrifüj etmesi ve PRP (trombosit zengin plazma) elde etmesi ile başlar. Ardından uygulama bölgesi (yüz ve boyun) uyuşturulur. Yüz gençleştirme süreci, PRP'nin yüze enjekte edilmesiyle başlar. Yüze PRP tedavisi çok ince ve kısa iğneler kullanılarak gerçekleştirilir. Bu işlem yaklaşık 20-30 dakika sürer. Diğer bir yöntem ise, yüz derisine dermapen veya dermaroller aracılığıyla PRP'nin uygulanmasıdır. Bu uygulamalarda, deride mikro kanallar açılıp PRP'nin cilt altına nüfuz etmesi sağlanır.

PRP Cilt Bakımı Nedir?

PRP cilt bakımında, kontrollü bir şekilde steril mikro iğneler (dermapen, dermaroller) kullanarak mikro kanallar açılır ve cildin onarım sürecini başlatmak için kollajen ve elastin üretimi arttırılır.

Dermapen PRP, ciltte mikrokanallar açarak Plateletten Zengin Plazma'nın (PRP) deri katmanlarına daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Bu, kollajen üretimini arttırır ve yüzün yenilenmesine yardımcı olur. Kim Kardashian'ın tanıttığı bu tedavi "Vampir Yüz Germe" veya "The Vampire Facial" isimleriyle bilinmektedir.

“PRP'deki trombositler ve büyüme faktörleri, uygulama alanına yani cilde kök hücre uygulaması ile kök hücreleri çekerek doku yenilenmesi ve hasarlı hücrelerin onarımını hızlandırır.”

Genel anlamda, büyüme faktörleri hücre bölünmesini teşvik eder. PRP uygulaması olan kişilerde doku iyileşmesi hızlanır, yeni kan damarı oluşumu ve doku kanlanması artar. Cildi canlı ve parlak gösteren PRP'nin bu etkisi nedeniyle, PRP uygulaması yaptıranların cildinde matlık azalır.

Yüze PRP Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Yüzdeki PRP bakımının ne kadar sık yapılacağı tamamen size bağlıdır. Her bir tedavinin sonuçlarına bağlı olarak, genellikle 4 haftada bir 3-4 seanslık bir tedavi önerilir; ardından 6 ay-1 yıl ara ile tekrarlanabilir.

Yüze PRP Kaç Günde Etkisini Gösterir?

Yüzdeki PRP enjeksiyonunun ardından cilt onarım mekanizmaları devreye girer. Yüze PRP yaptıranların yorumları ve uzman görüşlerine göre İlk etkiler, genellikle parlaklık ve canlılık olup haftalar içinde görülmeye başlar. PRP uygulaması yaptıranların çoğu, tedavinin ana etkisini 2-6 ay içinde gördüklerini belirtir. Aylar süren kollajen artışı, elastin lifleri ve damarlanma sonucunda ince çizgiler azalır ve cilt sıkılaşır.

Yüze PRP Kaç Seans Yapılır?

Genellikle, yüzdeki PRP uygulamaları 3-4 seans olarak planlanır. Ancak, PRP seans sayısı kişinin cildi, sigara kullanımı ve güneşe maruz kalma durumuna bağlı olarak değişebilir. Tüm PRP seansları tamamlandıktan sonra 6 ay-1 yıl ara ile tekrarlanması durumunda tedavinin etkisi daha uzun sürecektir.

PRP Yüz Bakımı Nedir?

PRP yüz bakımında, cildinizin hızlı bir şekilde onarılmasını sağlamak için dermis tabakasına ulaşabilmek adına cilt altına enjeksiyon yapılır. PRP Yüz Bakımı, cilt üzerine dermapen gibi bir araçla mikrokanallar açarak ve bu kanallardan PRP'yi cilde nüfuz ettirerek gerçekleştirilir. Bu yöntem, hem cildi besler, hem de yaratılan mikrotravmaların yanıtı olarak kollajen ve elastin üretimini artırır, böylece cilt sıkılaşır. Bu prosedür ayrıca Dermapen PRP veya PRP Dermapen kombinasyonu olarak da bilinir.

CGF ve Ozon Tedavi ile Leke Tedavisi

PRP ile leke tedavisi ve sivilce izleri için kullanılan uygulamanın etkili ve güvenli olduğu genel kabul görmüştür. Aktif trombositler, çeşitli büyüme faktörleri, sitokinler ve kemokinler salgılar; bunlar arasında vasküler endotelyal büyüme faktörü, trombosit kaynaklı büyüme faktörü, epidermal büyüme faktörü, fibroblast büyüme faktörü, TGF-beta, insülin benzeri büyüme faktörü ve IL-8 bulunur.

CGF intradermal enjeksiyonları kullanılarak yapılan araştırmalarda, sivilce izlerinin tedavisinde geleneksel yöntemlere kıyasla PRP ile leke tedavisi kullanımından umut verici sonuçlar elde edilmiştir. CGF ve ozonla birlikte leke tedavisi, lazer tedavileri, kimyasal peeling ve mezoterapi gibi diğer leke tedavi yöntemleriyle kombine edilerek, lekelerin hızla azalmasına yardımcı olur ve yeni lekelenmeleri önler. CGF ve ozon tedavisi uygulanan cilt daha parlak ve açık tonlarda görünür.

Yüzde CG & Ozon Uygulaması

CGF Uygulaması Nedir?

Bu işlem, kanın hücresel bileşenlerinin ayrıştırılması ve büyüme faktörleri bakımından zengin bir serumun elde edilmesini içerir. Bu özel serum, hasar görmüş dokulara farklı yöntemlerle uygulanır.

CGF Nasıl Elde Edilir?

İlk olarak hasta muayene edilir ve belirli kan testleri yapılır. Uygun görülen hastalardan 6-8 CC kan alınır ve bu kan, beyaz ve kırmızı hücrelerinden ayrıştırılır. Trombositler (kan pulcukları) ve büyüme faktörlerinin yüksek oranda bulunduğu bir serum elde edilir ki buna PRP adı verilir. Bu serum, doku hasarı, saç ve cilt gençleştirme amacıyla kullanılır. Son 7-10 yıl içinde trombositlere aktarılan ve yoğun miktarda büyüme faktörleri içeren bir serum da kullanımına başlanmıştır; buna CGF denir. CGF uygulamasında trombositler de dahil olduğundan daha az hassasiyet gözlenir ve hastanın tedaviye uyumu artar.

Yüze CGF Nasıl Uygulanır?

İlk adım olarak uygulamanın yapılacağı alan anestezik kremlerle uyuşturulurken, CGF serumu hazırlanır. Çeşitli tekniklerin birleştirilmesi ile CGF uygulaması gerçekleştirilir. Derin kırışıklıklar ve akne izleri için derin uygulamalar, ince kırışıklıklar ve izler içinse daha yüzeyel uygulamalar tercih edilir. Seans sırasında dermapen ve dermaroller eklenebilir. Mezoterapi yöntemi ile manuel tarama oldukça faydalıdır ve neredeyse tüm hastalara uygulanabilir.

Ozon ile Cilt Gençleştirme Nedir?

Bu işlem, ozon gazının estetik amaçlı olarak cildin içine özel bir yöntemle uygulanmasını içerir. Ozonla cilt gençleştirme işlemi, bu alanda yetkinlik belgesine sahip doktorlar tarafından yapılabilir.

Yüze CGF & Ozon Uygulaması Kimlere Yapılabilir?

Yüz cilt kalitesini iyileştirmek ve yenilenmek isteyen hem erkekler hem de kadınlar için CGF & ozon uygulaması mükemmel bir seçimdir. Yüzüne GCF uygulatanların yorumlarına göre; sivilce izleri, mat cilt, kırışıklıklar, güneş hasarı ve genişleyen gözenek problemleri yaşayanlar için oldukça faydalıdır.

Yüze CGF & Ozon Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Cilde PRP yaptıranlar için sağlanan faydalar aşağıdaki gibidir:

  • Yüz cildinde kalite artışı,
  • Yüz gençleştirme,
  • Yüzde yenilenme,
  • Sivilce izleri tedavisi,
  • Ciltte güneş hasarını azaltma,
  • Yüzde gözeneklerde sıkılaşma, azalma,
  • Yüz kırışıklıklarında azalma,
  • Yüz lekelerinde azalma (PRP ile leke tedavisi),
  • Göz altı morluk tedavisi,
  • Yüz derisinde canlanma, sıkılaşma,
  • Çatlak tedavisi (yeni elastin ve kollajen yapımını arttırarak),
  • Yara izi tedavisi.

PRP Yüz Gençleştirme Fiyatları Nedir?

PRP yüz gençleştirme fiyatları uygulama yapılacak bölgeye ve hastanın ihtiyacı olan seans sayısına göre farklılık gösterir. En doğru PRP yüz fiyat bilgisi için mutlaka randevu alınmalıdır. Konu hakkında detay için Bilgi Talep Formunu doldurabilirsiniz.

 

KAYNAK: https://en.wikipedia.org/wiki/Platelet-rich_plasma

SIK SORULAN SORULAR

Göz altı morluklarına doğal ve cerrahi olmayan bir çözüm olarak CGF kullanılabilir. Bu yöntem, ciltteki kolajen ve elastin kaybını onararak göz altındaki sıkılığı artırabilir.

CGF yüz tedavisi; sivilce izlerini hafifletme, cilt lekelerini tedavi etme, kırışıklıkları azaltma, cildi sıkılaştırma ve gözenekleri küçültme gibi konularda son derece etkilidir. Ameliyatsız bir işlem olan CGF, cilt kalitesini ve nemlendirmeyi artırmak isteyenlere başarıyla uygulanır.

Yüzünüzü CGF uygulamasından en az 6 saat sonra yıkamalısınız. Makyaj yapmaktan kaçınmalı ve doktorunuzun önermediği herhangi bir kremleri kullanmamalısınız.

Evet, CGF yüz tedavisi; göz çevresindeki kırışıklıklar, yanaklar, orta yüz bölgesi, boyun, dekolte alanı, el ve kollar üzerinde uygulanabilir. Bu tedavi ile deride kan dolaşımı, kolajen ve elastin liflerinde artış sağlanarak ince kırışıklıklar ve çizgiler dolabilir ve ciltte derinlemesine nemlenme elde edilebilir.

CGF yüz tedavisi her yaşta uygulanabilir. Özellikle sigara kullanıcılarına, sigaranın damarları etkileyerek cildin beslenmesini olumsuz yönde etkilediği için bu tedaviyi öneriyoruz. CGF ile zengin serumun yüze enjekte edilmesi, cildin daha iyi beslenmesine yardımcı olabilir.

Yüz CGF uygulaması geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bir yaralanma durumunda, kan ve dokudaki büyüme faktörleri hasarlı bölgeye yönlendirilir. Bu büyüme faktörlerinin yoğunlaştırılmış hali olan CGF, yaşlanma, güneş veya sigara nedeniyle oluşan cilt hasarını yoğun bir şekilde tedavi eder.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 08.01.2024 12:39Yayınlanma Tarihi: 08.01.2024 08:30
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!