444 3 703

Boyun Düzleşmesi Ameliyatı Nedir? Boyun Düzleşmesi Ameliyatı Fiyatları

Bilgi Talep Formu

 

Boyun düzleşmesi ameliyatı, boyun omurlarındaki doğal kıvrımın kaybolması ve bunun sonucunda ortaya çıkan ağrı ve hareket kısıtlılığının tedavi edilmesi amacıyla gerçekleştirilen cerrahi bir müdahaledir. Günümüzde masa başı işler ve teknolojik cihazların yaygın kullanımı nedeniyle boyun düzleşmesi daha sık karşılaşılan bir problem haline gelmiştir. Boyun düzleşmesi ameliyatının ne olduğunu, hangi durumlarda gerekli olduğunu ve hastaların ameliyat sürecinde nelerle karşılaşabileceklerini sizler için derledik.

Boyun Düzleşmesi Ameliyatı Nedir?

Boyun düzleşmesi ameliyatı nedir?” sorusunu boyunda oluşan düzleşmenin cerrahi müdahale ile tedavi edilmesidir şeklinde yanıtlayabiliriz. Bu ameliyat kişinin duruş şeklinde kaynaklanan boyun eğriliğinin özelliğini kaybetmesi sonucunda yapılır. Kişinin uzun süre duruşundaki bozukluk boyunun zamanla düz görünmesine neden olur. Gereken önlemler alınmadığında düzleşme ilerleyerek kişide şiddetli boyun ve baş ağrılarına sebep olur. Boyun düzleşmesinin yaşanma nedenlerinin başında aynı pozisyonda uzun süre kalmak gelir. Boyun düzleşmesine neden olan diğer nedenler ise aşağıdaki gibidir:

  • Aşırı ağır yük taşıma
  • Başın uzun süre öne eğik olması
  • Çocuklarda uzun süre tablet ve telefon kullanımı
  • Hareketsiz yaşam
  • Kilo artışı
  • Masa başında uzun süre kalmak
  • Yanlış yastık seçimi

Boyun Düzleşmesi Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Boyun düzleşmesi ameliyatı riskleri her ameliyatta olduğu gibi enfeksiyon, baş ağrısı, sinir hasarı ve kanamadır. Ancak bu risklerin yaşanma oranı oldukça düşüktür. Çünkü boyun düzleşmesi ameliyatı, ameliyat öncesi gerekli olan tüm tetkikler yapılarak hastanın durumundan emin olunarak uygulanır.

Boyun Düzleşmesi Ameliyatı Sonrası Ne Yapmalıyım?

Boyun düzleşmesi ameliyatı olanlar, iyileşme sürecinde doktorun tavsiyelerine uymalıdır. Doktorun önermesi durumunda boyunluk kullanmalıdır. Bunun yanında doktorun uygun gördüğü ilaçları düzenli almalıdır. İyileşme sürecinde hafif yürüyüşlerin yapılması da önemlidir. Pansumanlar da düzenli yapılmalıdır.

Boyun Düzleşmesi Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?

İyileşme 1 hafta içinde görülürse de süreç her hasta için farklı olabilir. Tam iyileşme de birkaç ay sürer.

Boyun Düzleşmesi Ameliyatı Nasıl Olur?

Boyun düzleşmesi ameliyatı nasıl olur?” sorusunu röntgenle tespit edilen boyun düzleşmesinde ameliyat, hasta anesteziyle uyutularak uygulanır şeklinde yanıtlayabiliriz. Boyun düzleşmesi için hastaya uygulanan diğer tedavi yöntemleri başarılı olmadığında ameliyat tercih edilir.

Boyun Düzleşmesi Ameliyatı Fiyatları Nelerdir?

Boyun düzleşmesi ameliyatı fiyatları hastaya ve uygulanacak yönteme göre farklılık gösterir.

KAYNAK: https://dochospitals.com/en/neck-flattening-atc1217/

SIK SORULAN SORULAR

Boyun düzleşmesi ameliyatının süresi, ameliyatın karmaşıklığına ve hastanın durumuna bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, bu tür ameliyatlar 1 ile 3 saat arasında sürer. Basit vakalarda ameliyat daha kısa sürebilirken, daha karmaşık durumlarda ameliyat süresi uzayabilir.

Her cerrahi müdahalede olduğu gibi, boyun düzleşmesi ameliyatının da bazı riskleri bulunur. Ameliyat bölgesinde enfeksiyon riski her zaman vardır, ancak steril cerrahi teknikler ve antibiyotikler bu riski minimize eder. Ameliyat sırasında veya sonrasında kanama olabilir ancak bu genellikle kontrol altına alınabilir. Genel anesteziye bağlı olarak bazı riskler mevcuttur ancak bu riskler genellikle düşük düzeydedir.

Boyun düzleşmesi ameliyatı sonrası fizik tedavi süresi hastanın durumuna ve ameliyatın kapsamına bağlı olarak değişir. Ameliyattan sonraki ilk birkaç hafta boyunca hafif egzersizler ve hareket kısıtlamaları önerilir. Genellikle ameliyat sonrası 4 ile 6 hafta içinde fizik tedavi programı başlatılır. Bu program, 8 ile 12 hafta sürebilir ve hastanın iyileşme hızına göre ayarlanabilir. Tam iyileşme ve boyun fonksiyonlarının geri kazanılması birkaç ay sürebilir. Fizik tedavi süreci, hastanın durumuna göre 3 ile 6 ay arasında değişebilir.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 24.10.2024 12:19Yayınlanma Tarihi: 10.07.2024 09:01
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için lütfen formu doldurun!