444 3 703

HASTANE PALYAÇOSU RÖPORTAJI...

HASTANE PALYAÇOSU uygulaması hakkında, Darıca Hastanemiz İşletme Müdürü Meral ELMAS, İnsan Kaynakları Koordinatörümüz Nazan DERE ve İnsan Kaynakları Çalışanımız Elvan GÜNAL' ın sorularını yanıtladı. Güzel duyguların hakim olduğu bir atmosferde bu röportaj bizlere büyük bir keyif verdi. Tatlı söyleşiden dolayı Meral ELMAS'a teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Meral Hanım Darıca Hastanemiz İşletme Müdürü olarak Hastane Palyaço uygulaması fikrine nasıl ulaştınız?
Hastanemiz Başhekimi Dr. Nilgün Yönten, Uluslararası bir yazıyı okurken uygulama ile karşılaşmış. Bu fikri bizler ile paylaştı. Hastane yöneticileri olarak bizler de bu fikri benimsedik ve eleman arayışı için sizlere başvuru da bulunduk. Yaklaşık iki aylık bir arayış sonrasında uygun adayı bulduğunuz için mutluyuz. Aramıza Hastane Palyaçosu olarak Semra Aksoy katıldı. Semra Hanım çocuk gelişimi mezunu ve kendisini bu alanda geliştirmek üzere eğitimine devam ediyor.

Hastane Palyaçosu en çok hangi birimde hizmet veriyor?
Özellikle çocuk hastalara hizmet veren palyaço onların moralini yükseltmeye çalışacak.
Kahkaha atmak en iyi ilaçtır. Palyaçolar gerçekten hastanın moralini yüksek tutmak için çok önemli bir görev üstlenecek.

Dünya da bu hizmetin verildiğini ilettiniz, Ülkemiz de bu hizmeti veren hastaneler var mı?
Evet var. Üniversite hastanelerin de özellikle onkoloji bölümlerin de bu hizmet veriliyor. Ülkemiz genelin de bir iki A grubu özel hastaneler de verildiğini okuduk. Bölgemiz de ilk kez biz başlattık uygulamayı, diğer sağlık kuruluşlarına da örnek olmayı hedefliyoruz.

Uygulama sonrasın da Hastane içerisin de nasıl gözlemleriniz oldu?
Yapılan çalışmalar çocukların ameliyat dönemin de yoğun anksiyete yaşadıklarını ve hastane palyaçolarının anksiyete düzeylerinin düşürülmesin de etkili olduğunu ortaya koymuştur. Biz de hastanemiz de bu konuda olumlu gelişmeler yaşandığını gözlemledik.

Hastane palyaçosu hastanede yatan hastalara, hastane personeline ve hasta ailelerine sunulan bir oyundur, bir armağandır. Çünkü palyaço hepimizin içinde ki çocuğa ulaşabilir.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 12.11.2016 00:00Yayınlanma Tarihi: 12.11.2016 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER