444 3 703

Binlerce Kişi Diyabetten Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde Kurtuldu

8 Yorum Bilgi Talep Formu

Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al Samsun’da binlerce şeker hastasına umut olmaya devam ediyor.

Türkiye’nin hemen hemen bütün illerinden Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'ne gelerek Genel Cerrahi Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al tarafından ameliyat edilen şeker hastaları, ameliyat sonrası sağlığına kavuşarak memleketlerine geri dönüyorlar.

Tip 2 diyabet hastalı için uygulanan ameliyat yöntemi hakkında bilgi vere Op. Dr. Muzaffer Al, "Tipiki Şeker Hastalığı, Ülkemiz ve Dünya için önemli bir hastalık. Yakşasık 2014 yılından bu yana kliniğimizde Tip 2 Şeker Hastalarına Metabolik Cerrahi uyguluyoruz kapalı yöntemle. Dünyanın her köşesinden bu ameliyat için geliyorlar. Ameliyat ettiğimiz hastaların yüzde 93'ü artık insülün kullanmıyor. Pek çok hastamızın hayat kalitesi arttı" dedi.

SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM
Ameliyat olmak için Uşak'tan gelen 60 yaşındaki Elif Yavuz Şeker, 10 senedir bu hastalıktan muzdarip olduğunu dile getirerek, "Ameliyattan önce diyet yapmaya uğraşıyordum. Yemek yediğimde şekerim 350 - 400'leri buluyordu. Parmaklarımın ucunda yanmalar, iltihaplanma oldu. Parmaklarımı kesicekler diye korktum. Doktorumuzu internetten araştırdım başarılarını. Bugün taburcu olacağım ve kendimi çok iyi hissediyorum. Bir haftta olmasına rağmet gayet iyiyim" diye konuştu.

YURT DIŞINDAN GELDİM
10 yıldır şeker hastası olan 49 yaşındaki Salim Mehmed Ameliyat için Bulgaristan'dan geldi. Tip 2 diyabet olan Mehmed, "Tip 2 diyabet olunca normal hayatınızda kısıtlamalar oluyor. İstediğiniz gibi yiyip içemiyorsunuz. Burada bir arkadaşım ameliyat olmuştu ve çok memnun kaldı bu nedenle buraya geldim. Henüz ameliyat olmadım ama amaliyattan sonra çok daha iyi olacağım" dedi.

HASTALIĞIN ÇÖZÜMÜ VARMIŞ
Ameliyat için Kayseri'den gelen 65 yaşındaki Hatice Kocakaplan, "18 yıldır bu çileyi çekiyordum. Hastaneye gittim şekerimin 300'e kadar çıktığını söylediler. Halsizlik vardı. Yemek yediğimde uykum geliyordu. Doktorumuzu televizyondan gördüm. Kızıma dedim şeker hastalığının çözümü varmış diye. Geldim ameliyat oldum. Ameliyat olalı 4 gün oldu ama şu an daha iyi hissediyorum" dedi.

ÖMÜR BOYU ÇEKMEKTEN KURTULDUK
10 senedir şeker hastası olan 50 yaşındaki Muharrem Bellek, "Ameliyat için Kocaeli'den geldim. Son zamanlarda gözlerimde görme bozukluğu olmaya başladı. Çok uyku ve halsizlik vardı. İlaçlar ve iğnelerle nereye kadar devam edecek? Arkadaşım öğrenmiş Muzaffer Bey'i ve hastalığa kesin çözüm olduğunu. Ömür boyu bu hastalığı çekmemek için buraya geldik" diye konuştu.

İNSÜLİNE İLAÇA SON!
Yine Kocaeli'den tedavi için Samsun'a gelen 38 yaşındaki Burhanettin Aydın, "15 yıldır şeker hastasıyım Hapla, insülün ile bu işin çözülmeyeceğini anladık. Muzaffer hocamdan ameliyat olan arkadaşlarımızın tavsiyesi üzerine geldik. Şeker Hastasıysan kısıtlı yaşamak zorundasın. Ameliyatımın beşinci günü. Şu an çok iyiyim. İnsüline ve ilaca son noktayı koyduk" dedi.
 

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan Tip 2 diyabet cerrahisi ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 09:46Yayınlanma Tarihi: 29.07.2017 00:00
8 Yorum

20 Mart 2024 tarihinde
Korel Çıtırık

Diyabet tip2 hastasıyım bilgi almak istiyorum

Büyük Anadolu Hastaneleri
20 Mart 2024 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


15 Mart 2024 tarihinde
fatma aksoy

merhaba benim annem 25-30 yıldır şeker hastası ve obezitesi var artık insülin ile kontrol sağlanamıyor ve diyabetik ağrıları arttı bilgi alabilir miyim

Büyük Anadolu Hastaneleri
15 Mart 2024 tarihinde

Merhaba tüm sorularınızı BAH Alo Doktorum danışma hattına 0532 260 21 31 numaralı telefondan yalnızca WhatsApp mesajı olarak iletebilir, uzmanımızdan en doğru yorumu alabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.


26 Şubat 2024 tarihinde
murat aslan

Merhaba 12 yıllk şeker hastasıyım hb1ac değerim 6 ila 7 arasında. Bu ameliyatı olabilrmiyim ve ameliyet fiyatı hakkında bilgi almak istiyorum

Büyük Anadolu Hastaneleri
26 Şubat 2024 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


10 Ekim 2023 tarihinde
Emine Civil

Eşim Baypas ameliyatı olduktan 3ay sonraDiyabet hastası olduğunu yeni öğrendik ameliyat olalı 3 ay oldu biz bu ameliyatıyaptıra bilirmiyiz fiyat bilgisi alabilirmiyim .birde baypas ameliyatı şekeriçıkarmış olabilirmi teşekkür ediyorum

Büyük Anadolu Hastaneleri
11 Ekim 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


06 Nisan 2023 tarihinde
mehmet taşkın

tip2 diyabet hastalığın nın ücreti ne kadar bilgi alabilirmiyim.

Büyük Anadolu Hastaneleri
06 Nisan 2023 tarihinde

Merhaba. Büyük Anadolu Sağlık Grubu Çağrı Merkezi - 444 3 703 telefonundan iletişim kurabilir ya da bilgi talep formunu doldurarak fiyat ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.


18 Aralık 2019 tarihinde
Turan Saracoğlu

Tıp 2 diyabet hastasi yakınım için ameliyat hakkında bilgi almak istiyorum rnYardımcı olur musunuz?

Büyük Anadolu Hastaneleri
19 Aralık 2019 tarihinde

Merhaba iletişim numaranız alınmıştır en kısa sürede size geri dönüş sağlayacağız


21 Kasım 2019 tarihinde
Fatih Çağlar

Merhaba. Tip 2 diyabet hastasıyım ameliyat hakkında bilgi verirmisiniz rnrn

Büyük Anadolu Hastaneleri
21 Kasım 2019 tarihinde

Merhaba iletişim numaranız alınmıştır en kısa sürede size geri dönüş sağlayacağız


04 Kasım 2019 tarihinde
Hüseyin ERDAL

Tip2 diyabet hastasıyım,ameliyat hakkında bilgi almak istiyorum.

Büyük Anadolu Hastaneleri
05 Kasım 2019 tarihinde

Merhaba iletişim numaranız alınmıştır en kısa sürede size geri dönüş sağlayacağız.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!