444 3 703

NEDEN EMZİRMELİSİNİZ?

 

Birçok kadına göre anne sütü mucizevi bir besindir. Çünkü anne sütü, anneyle bebek arasında hem fiziksel hem de duygusal bir bağ kurulmasına neden olur. Anne sütü ile beslenmenin birçok yararı vardır; bunlardan en önemlisi anne sütünün besin değeridir. Anne sütünde tüm vitamin ve mineraller ideal bir denge çerçevesinde yer almaktadır; bu nedenle anne sütü, bebeği annenin bağışık olduğu enfeksiyonlara karşı bağışıklık seviyesini arttırır. Anne sütünün içeriğinde bulunan besin türleri çok çeşitlidir, bu nedenle çocuğunuza sunmak istediğiniz çeşitlilik anne sütü ile sağlanır. Bebeğinizin anne sütü istediğini fark ettiğiniz an, onu hemen sütünüzle besleyin. Anne sütü içen bir bebek çok fazla kilo almaz, hazır süt ise bebeğinizin kilosunu bir anda arttırır.

 

DOĞRU EMZİRME TEKNİĞİ

Anne bebeğini emzirirken dik oturmalı ve hafifçe öne eğilmeli, ancak kucağı düz olmalıdır. Bunun için ayaklarının altına tabure konabilir.

Bebeği rahatça tutmak için sırt ve kolları bir yastıkta desteklenebilir. Anne bebeği kendine yaklaştırmak için kucağına yastık koyabilir.

Bebek ağzını iyice açarak ve dilini hareket ettirerek emer. Bebek yavaşça memeye yaklaştırılır. Ağzı meme başına dokundurulur.

Bebek ağzını iyice açınca çabuk ve yumuşak bir şekilde memeye yerleştirilir.

 

 

 

 

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 09:55Yayınlanma Tarihi: 03.10.2017 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER