444 3 703

FITIK KORKULU RÃœYANIZ OLMASIN!

 

Samsun Büyük Anadolu Çiflik Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki KeleÅŸ'in katılımıyla, Havza Kültür Merkezi'nde Bel Fıtığı hastalıklarında Yeni Yöntem olan Tam Endoskopik Tam Kapalı Bel Fıtğı Ameliyatlarının tedavisi konulu konferans düzenlendi.

FITIK KORKULU RÜYANIZ OLMASIN
Seminerin açılış konuÅŸmasını yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal Ä°liÅŸkiler ve Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme Müdürü Fatih Esen, "Bel fıtığı tedavisinde yeni bir yöntem olan ve Karadeniz Bölgesi'nde sadece hastanemizde uygulanan Kapalı Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı hakkında bilgilendirmek amacıyla gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz semirlerimizde alanında uzman doktorlarımız tarafından katılımcılara konuyu A'dan Z'ye anlatıyoruz.
Samsunumuzda, çevre illerde ve ilçelerimizde geleneksel hale getirdiÄŸimiz saÄŸlık konferanslarımızda amacımız insanların korkulu rüyası olan fıtık konusunda bilgilendirmektir. Bu anlamda siz deÄŸerli Havzalı hemÅŸehrilerimize hoÅŸ geldiniz diyor, katılımlarınızdan ötürü teÅŸekkür ediyorum" dedi.


 
GÜNÜBÄ°RLÄ°K YATIÅž
Opr. Dr. Naki KeleÅŸ ise, toplumda sıkça görülen bel fıtığı saÄŸlık probleminin tedavisinde yeni yöntem olan "Tam Endoskopik Bel Fıtığı" Ameliyatını anlattı.
KeleÅŸ, "Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezi'mizde gerçekleÅŸtirilen operasyonlarda hastalar günübirlik yatış yapılmaktadır. Ameliyattan sonra aynı gün veya ertesi gün eve gidebilir. Kısa bir süre içerisinde de iÅŸ hayatına dönebilmektedir. Tam endoskopik (kapalı) bel fıtığı ameliyatı komplikasyon oranı oldukça düÅŸük ve hasta konforu son derece yüksek bir operasyondur. Cerrahi sonrası aÄŸrının açık ameliyatlara oranla daha az olması, hastanede yatış süresinin az olması normal yasama erken dönülmesi,cerrahiye baÄŸlı anatomik hasarın açık cerrahiye göre az olması gibi avantajlarının olması endoskopik diskektomiyi baÅŸarılı kılmıştır." diye konuÅŸtu.

TEÅžEKKÜR ETTÄ°LER

Karşılıklı soru-cevap ÅŸeklinde devam eden konferansta, Opr. Dr. Naki KeleÅŸ katılımcıların sıkıntılarına çözüm üretmeye çalıştı.
Yaklaşık 2 saat süren konferansta memnuniyetlerini dile getiren Havza halkı, böylesi önemli etkinliklere imza atan Büyük Anadolu Hastaneleri'ne teÅŸekkürlerini iletti.
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'de, Havza halkının bilinçlendirilmesi için iÅŸbirliÄŸine her zaman açık olan Havza Belediye BaÅŸkanı Murat Ä°kiz'e ve Havza Belediyesi'ne teÅŸekkür etti.

 

 

 

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 09:55Yayınlanma Tarihi: 26.11.2017 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER