444 3 703

Büyük Anadolu Hastaneleri Normal Doğuma Teşvik Ediyor

 

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, anne adaylarını normal doÄŸuma teÅŸvik etmek adına gerekli bilgilendirmeleri “Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum ” bölümüne gelen her anne adayına en iyi ÅŸekilde anlatıyor.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum uzmanları anne adaylarını hamileliklerinin ilk gününden, doÄŸumun olacağı son ana kadar normal doÄŸum yöntemini neden seçmeleri konusunda bilgilendirme yaparak teÅŸvik ediyor.

DoÄŸum yöntemi ile ilgili son sözün, beklenti, duygu ve isteklere baÄŸlı olarak anne adayında olduÄŸunu, fakat kendilerinin her zaman normal doÄŸuma teÅŸvik için bilgi verdiÄŸini dile getiren Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum Uzmanları ” Bize baÅŸvuran anne adaylarına normal ve sezeryan doÄŸum arasındaki farkları anlatıyoruz. Onları normal doÄŸuma teÅŸvik etme adına faydaları konusunda bilgiler veriyoruz.

Sezaryan doÄŸumun bir ameliyat olduÄŸunu, kan kaybı, enfeksiyon riski, damarlarda kan pıhtısı veya amnios sıvısının oluÅŸturacağı tıkanıklıklar gibi komplikasyonlar daha sık görüldüÄŸünü belirterek, sezaryanın, hem annenin hem de bebeÄŸin anestezi almak demek olduÄŸu ifade ediyoruz.

SAÄžLIKLI ANNE VE BEBEK Ä°ÇÄ°N NORMAL DOÄžUMU SEÇÄ°N

SaÄŸlıklı nesiller için normal doÄŸumu seçin, unutmayın ki sezeryan bir ameliyattır. BebeÄŸini daha çabuk kucağına al, daha erken taburcu ol. Unutmayın; doÄŸru olan doÄŸal olanıdır. BebeÄŸinizin ve kendinizin saÄŸlığı için normal doÄŸumun önemini detaylı olarak doktorunuzdan öÄŸrenebilirsiniz.

Normal doÄŸumun anneye ve bebeÄŸe saÄŸladığı yararlar ise. anne adayının doÄŸum süresi uzun, normal hayata dönme süresi kısadır. Normal doÄŸum, depresyonu azaltır. Ä°lk doÄŸumlarda biraz zorluk çekilmesine karşın, sonraki doÄŸumlar çok daha kolay olmaktadır. DoÄŸum esnasında sıkışıp büzüÅŸen bebeÄŸin akciÄŸerleri soluk alıp vermeye hazırlıklı olur. DoÄŸum sonrasında çok daha kısa sürede toparlar, bebekle ve kendinizle daha rahat ilgilenebilirsiniz. BebeÄŸiniz için gerekli, ideal besin içerikli anne sütünün gelmesi daha hızlı olur. Anestezi almanız gerekmez. Hastanede kalış süresi daha kısadır. SaÄŸlıklı bir anne ve bebeÄŸi için normal doÄŸum öneriyoruz.” dedi.

 

 

 

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 10:02Yayınlanma Tarihi: 07.02.2018 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER