444 3 703

Topuk dikeni tedavi edilebilir bir sağlık problemidir

 

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları, kişide günlük hayatını zorlaştırarak adım atmayı hatta yürümeyi zorlaştıran topuk dikeni tedavi edilebilir bir sağlık problemidir.

Kişi de bir çok nedene bağlı olarak oluşan topuk dikeni adım atmayı, yürümeyi zorlaştıran bir sağlık problemidir. Topuk kemiği üzerinde sonradan oluşan küçük kemiksi çıkıntıya topuk dikeni denildiğini belirten Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları, topuk dikeni, belirtileri ve tedavisi hakkında önemli bilgiler verdiler.
Uzmanlar, "Duruş bozukluğu, aşırı egzersiz, kilo, düztabanlık, uzun süre topuklu ayakkabı giyme gibi birçok nedene bağlı olarak oluşan topuk dikeni; kişi de genellikle sabah yataktan kalktıklarında zorluk yaşarlar. Bunun nedeni topuk kemiği üzerinde sonradan oluşan küçük bir kemiksi çıkıntıdır. Bu çıkıntı, ayak kemiğinin sürekli zorlanması sonucu topuk kemiğinde toplanan kalsiyum birikintilerinden meydana gelir.
Topuk dikeni rahatsızlığı bir anda ortaya çıkmaz. Bu durum günler, aylar süren bir zamana yayılır.
Ayak kas ve bağlarının zorlanması ve topuk kemiğini saran zarın aşınması sonucu ortaya çıkan bu sağlık sorunu sporcularda sık rastlanmaktadır.
Topuk dikeninin tedavisi aşamalarında hastanemiz de uygulanan son teknoloji tedavi yöntemlerinden tam donanımlı hizmet alarak şifa bulabilirsiniz." diyerek sözlerine son verdi.

 

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 10:06Yayınlanma Tarihi: 19.02.2018 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER