444 3 703

Göz Tansiyonu Nasıl Tedavi Edilir?

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Candan Karaca, Glokom (Göz Tansiyonu) hakkında merak edilenleri anlatarak bu sağlık sorununa dikkat çekti.

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Candan Karaca, Glokom (Göz Tansiyonu) hakkında merak edilenleri anlatarak bu sağlık sorununa dikkat çekti.

GÖZ TANSİYONU NEDİR

Halk arasında Göz Tansiyonu veya Karasu adıyla da bilinen glokom, milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir göz hastalığı olduğunu dile getiren Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Candan Karaca, “Glokom her yaş grubundan insanları etkileyen göz içi basıncının artması ile oluşan bu 10 ile 20 arası diye tabir ettiğimiz bu basınç oranı 20’nin üstüne çıktığı duruma glokam göz tansiyonu diyoruz. Eski dönemlerde bu hastalık birine vurduğu ve tedavi ve tanı olmadığı için göze su indinde halk arasında buna karasu adını vermişler. Bu sağlık sorunu tedavi edilmez ise kalıcı görme kaybına neden olabilir.

GLOKOMUN BELİRTİLERİ

Hastalığın belirtilerini anlatmak gerekirse; Sabahları belirginleşen baş ağrıları, zaman zaman bulanık görme, geceleri ışıkların etrafında ışıklı halka görülmesi, televizyon izlerken göz etrafında ağrı görülmektedir.

Bununla birlikte uzun süren kortizon tedavisi, göz içi iltihabı (Üveit), İleri yaş, Şeker hastalığı, Yüksek yada düşük vücut tansiyonu, Yüksek miyopi yada hipermetropi, Göz yaralanmaları, Migren, Kansızlık, gibi sebepler de glokom riskini arttırmaktadır.

TEDAVİ SÜRECİ

Tedaviyle ancak hastalığın ilerlemesi ve görme sinirine vereceği zarar durdurulabilir. Bu yüzden erken tanı hastalıktan az zarar görmek açısından önem taşır. İlaç tedavisi bununla birlikte cerrahi tedavi ve lazer tedavisi olmak üzere hastanın durumuna göre yapılan muayeneden sonra hangi tedavi uygunsa ona göre tedavi başlatılır. Hastanemizde glokom yani göz tansiyonu yada halk diliyle karasu tedavisini başarı ile uygulamaktayız.” diyerek sözlerine son verdi.


Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 04.05.2018 00:00Yayınlanma Tarihi: 04.05.2018 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER