444 3 703

Trifokal Lens İle Gözlüklere Elveda!

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat AYAN, Trifokal lens göz içi tedavinin ardından kişinin uzak ve yakın gözlüklerinden kurtulabileceğini söyledi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz saÄŸlığı ve hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat AYAN, üç odaklı trifokal lens tedavisi hakkında bilgi verdi. Trifokal lensin uzak ve yakını bir arada gösterme özelliÄŸine sahip bir göz mercek olduÄŸunu söyleyen Büyük Anadolu Hastaneleri Göz saÄŸlığı ve hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat AYAN, ‘’Trifokal lensler, uzağı, yakını iyi görmeyi ve orta mesafede de iyi bir görüş saÄŸlamak amacıyla geliÅŸtirilmiÅŸ lenslerdir.  Bu lenslerin geliÅŸmesiyle birlikte, ara mesafelerde de kullanılabilecek lens ihtiyacı da ortadan kalkmış oldu’’ dedi. Tedavi de uzak ve yakın gözlük kullanmak istemeyen ya da katarakt nedeniyle ameliyat isteyen hastalarda saydamlığını yitiren göz merceÄŸinin yerine operasyonla mercek koyulmaktadır. Bu mercekler monofokal olursa hasta uzağı görür yakın gözlük kullanır, multifokal mercekler de ise uzak ve yakın görüş saÄŸlar. Akıllı mercek dediÄŸimiz trifokal lensler yerleÅŸtirilirse hasta uzak yakın ve orta mesafeleri gözlüksüz olarak görebilir. Bu tedavi yöntemi ile hastalar günlük aktivitelerini keyifle ve rahatlıkla yapabilirler." dedi.

TRÄ°FOKAL LENS KÄ°MLERE UYGULANIR?

Excimer lazerle düzeltilemeyecek kadar yüksek miyop, hipermetrop veya astigmatı olanlar , Kornea kalınlığı lazere izin vermeyenler , Kataraktlı ve yüksek kırılma kusurlu hastalar  ve göz numarasının ilerlemediÄŸi sabit olduÄŸu hastalar olarak yanıtlayabiliriz. Bu tedavi öncesinde hastanın detaylı bilgilendirilmesi çok önemlidir. Bunun için bu tedavinin saÄŸlıklı olabilmesi için uzman kiÅŸiler tarafından yapılması gerekmektedir.

BU MERCEKLERİ KİMLERE ÖNERİLİR

Bu akıllı göziçi lens uygulamasındaki kullanılan göziçi merceklerin gözlüklerinden kurtulmak isteyen, ancak gözü lazer tedavisine uygun olmayan hastalara veya katarakt ameliyatı olupda katarakt ameliyatı sonrasında gözlük takmak istemeyen hastalara detaylı göz muayenesi sonrasında, göz yapısı uygunsa eğer bu hastalara öneriyoruz.’’ diyerek sözlerine son verdi.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 03.06.2018 00:00Yayınlanma Tarihi: 03.06.2018 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER