444 3 703

Ramazan'ın Bitmesiyle Yemek Düzenine Dikkat Edilmeli!

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt Elanur Yılmaz, "Kişinin Ramazan ayındaki beslenme alışkanlığını bayramda ve sonrasında aniden değiştirilmemelidir" dedi.

Mübarek Ramazan ayının bitmesiyle insanların bayram ve sonrasında nasıl beslenmeliyiz, ne yemeliyiz gibi sorularla karşı karşıya kaldıklarını belirten Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt Elanur Yılmaz, "Ramazan ayı boyunca iftar, sahur ve gece atıştırmalıkları şeklinde iki-üç öğünle beslendik. Şimdi az az ve sık sık yiyerek, yavaşlayan metabolizmayı yeniden günlük öğün düzenimize adapte etmeliyiz.
Yemeklerde aşırıya kaçılmamalı, havaların sıcak olması nedeniyle bol su tüketmeliyiz. Çay ve kahve gibi içeceklerde dikkatli olunmalı, bunların yerine soda, ayran tercih edilmeli.
Uyku düzenine dikkat edilmeli, her gün aynı saatlerde ve en az 6-8 saat uyulmalı. Aşırı şeker tüketiminden uzak durulmalı. Çikolata, baklava gibi şekerli ürünler ve yağlı besinler tüketimine dikkat edilmeli. Hafif besinler ve kahvaltıya da özen gösterilmelidir" dedi.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 17.06.2018 00:00Yayınlanma Tarihi: 17.06.2018 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER