444 3 703

Emirhan artık kitap okuyabilecek

DoÄŸuÅŸtan gözleri katarakt olan 10 yaşındaki Emirhan Duman, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’nde olduÄŸu ameliyat ile artık hayatı daha net görecek.

DoÄŸuÅŸtan katarakt rahatsızlığı olan ve görmekte zorluk çektiÄŸi için Samsun Büyük Anadolu Hastanesi’ne baÅŸvuran ve Salıpazarı’dan gelen 10 yaşındaki Emirhan Duman, gerçekleÅŸtirilen katarakt ameliyatı ile saÄŸlıklı görmeye baÅŸladı.

DoÄŸuÅŸtan katarakt olduÄŸu için oÄŸlunun zorluklar çektiÄŸini anlatan Sebahat Duman, ‘’Yazıları okuyamadığını fark ettik. Kitap alıp camın önüne gidiyordu. Ä°nce yazıları hiç göremiyordu. Okumakta zorlanıyordu. Ä°lk baÅŸta anlayamadık göremediÄŸini. Daha sonra ablasıyla ders yaparken, anne Emirhan ince yazıları göremiyor. Ablası dediÄŸi zaman bizde doktora geldik. 

 ‘’Hastamız Emirhan 10 yaşında. DoÄŸuÅŸtan kataraktı olan bir çocuÄŸumuz. Birçok yerde muayene olmuÅŸ fakat ameliyat için karar verememiÅŸler. Ailede artık çocuÄŸun okuyamadığını, ameliyat edilmesi söylenilmesi üzerine bizlere ulaÅŸtılar. Bizlere geldiÄŸinde görmeleri yüzde 10 seviyesinde idi. Uzak, yakını göremiyordu ve eline kitap aldığında bile okuyamıyordu. DoÄŸuÅŸtan katarakt teÅŸhisi ile hastamızı ameliyata aldık. Önce bir gözünü daha sonra ikinci gözünü ameliyat ettik. Kendisine uygun mercek koyduk. Kontrollerimizi yaptığımızda da görme seviyesi yüzde yüz haline geldi. Suanda sorunsuz ÅŸekilde görebiliyor. ’dedi.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 29.12.2023 10:14Yayınlanma Tarihi: 12.07.2018 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER