444 3 703

Op. Dr. Volkan Kınaş Yol Kolon Kanseri Hakkında Bilgilendiriyor

 

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan KınaÅŸ, ‘Dünyada ve ülkemizde kadınlar ve erkeklerde en sık görülen kanser türleri arasında yer alan kolon kanseri hakkında bilgiler verdi.

Kanserin erken teÅŸhisinde tedavi edilebilir bir hastalık olduÄŸu vurgusu yapılırken, hastalıkla ilgili olarak daha detaylı bilgi almak isteyenler ise ilgili uzman doktorlara yönlendiriliyor.

ÇOK SIK GÖRÜLÜYOR
Kolorektal kanser, dünyada ve ülkemizde kadınlar ve erkeklerde en sık görülen kanser türleri arasında yer almaktadır diyen Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan KınaÅŸ, “Ülkemizdeki istatistiki verilerine göre en sık görülen ilk 5 kanser türü arasında olmasına raÄŸmen, erken evrede teÅŸhis edilmesiyle kolon kanseri tedavisinde baÅŸarılı sonuçlar almak mümkündür. Bu kapsam da Büyük Anadolu Hastaneleri olarak bilgilendirmeye yönelik çalışmalar gerçekleÅŸtirdik.

ERKEN EVRE TEDAVÄ°SÄ°
Kolon-rektum kanseri baÅŸlangıçta hiçbir bulgu vermeyebilir. Kanserin bağırsaktaki yerine ve büyüklüÄŸüne baÄŸlı olarak karın aÄŸrısı, kanama, kabızlık, sık tuvalete gitme ve tuvalet sonrası rahatlayamama gibi tuvalet alışkanlıklarında deÄŸiÅŸme olabilir. Hastalığın tedavisi kanserli bölgenin cerrahi ile çıkarılmasıdır. Erken evre hastalıkta sadece kolonoskopi ile ameliyat gerekmeden de tedavi yapılabilmektedir. Ä°leri evre hastalıkta kemoterapi ve radyoterapi uygulamaları da yapılmaktadır. ” dediler.

 

 

 

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 02.01.2024 15:21Yayınlanma Tarihi: 02.08.2018 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER