444 3 703

Kansızlığın Belirtileri Nelerdir?

 

Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi doktorlarından Ä°ç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Uzm. Dr. M. Atakan Canbulat, Kansızlık ve kan hastalıkları, tanı ve tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.

Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi doktorlarından Ä°ç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Uzm. Dr. M. Atakan Canbulat, ‘’Kansızlık çok ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceÄŸi gibi altında çok ciddi bir problem olmayabilir bunun için mutlaka bir saÄŸlık kuruluÅŸuna baÅŸvurun.’’ dedi.

KANSIZLIK NEDÄ°R?
Uzm. Dr. M. Atakan Canbulat, ‘’Kan hücrelerinde oluÅŸan anormalliklere veya kan yapımında kullanılan maddelerin eksikliÄŸine baÄŸlı kan miktarının azlığına, kansızlık diyoruz Yapılan araÅŸtırmalarda kansızlık en çok kadınlarda görülmektedir. Kansızlığın tıptaki adıda anemidir. Kansızlık kendi içinde türlere ayrılmaktadır. Bunlar, demir eksikliÄŸine baÄŸlı anemi, aplastik anemi, vitamin B12 veya folik asit eksikliÄŸine baÄŸlı anemi, hemolitik anemi, kötücül anemidir.

KANSIZLIÄžIN BELÄ°RTÄ°LERÄ°
Elde ve ayaklarda karıncalanma, Kulak çınlaması, Halsizlik, Asabiyet, Uykusuzluk, Tırnaklarda incelme, Saç dökülmesi gibi belirtiler her kansızlık türünde ortak olarak görülen saÄŸlık sorunlarıdır. Kansızlık yapılan kan testleri ile hemoglobin miktarını ölçerek tespit edilebilir. Sonuçta tüm deÄŸerlerin normal olduÄŸunu görürseniz, kansızlığınızın olmadığını anlayabilirsiniz.
Fakat aksi bir durumda tedavisi için hemen doktora baÅŸvurmalısınız.’’ diyerek sözlerine son verdi.

 

 

 

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 05.12.2018 00:00Yayınlanma Tarihi: 05.12.2018 00:00
Yorum Ekle


KATEGORÄ°LER