444 3 703

Füzyon Prostat Biyopsi Nedir? Nasıl Uygulanır?

2 Yorum

 

Erkeklerde sık görülen prostat kanseri için doğru tanının konulması son derece önemlidir ve bu tanı için uygulanabilecek tek yöntem de hastaya biyopsi yapmaktır. Ancak prostatta diğer organlar gibi görüntü almak oldukça zordur. Prostat biyopsisi ultrason altında yapılabildiğinden oldukça pratik bir işlem sağlar. Füzyon prostat biyopsi ile klasik biyopsi yönteminden farklı olarak agresif kanserler de belirlenebilir. Bu nedenle yaygın bir şekilde uygulanmakta ve füzyon prostat biyopsisi ücretleri de bu doğrultu da farklılık göstermektedir. Hastaya uygulanacak işlem öncesinde multiparametrik prostat MR çekilir Bu görüntüler üzerinden de prostat kanseri açısında şüpheli olan alanlar belirlenir.

Füzyon Prostat Biyopsi Nasıl Uygulanır?

Prostat füzyon biyopsi işlemi radyoloji ve üroloji uzmanının ortak çalışması ile yapılır. İşlem öncesinde prostat multiparametrik MR ile detaylı incelenir. Hastaya sedasyon uygulanarak işlemde ağrı hissetmemesi sağlanır. Uygulama 2 farklı yönteme ayrılır. Bunlar:

Transrektal prostat biyopsi: Hasta sola dönük olacak şekilde yan yatar ve dizler karında bir pozisyon alır. Ardından işlem yapılacak bölgenin çevresi lokal anestetik madde ile uyuşturulabilir. Bu işlemin bitimiyle iğne ile prostat bezinden doku örneği alınır.

Perine yoluyla (transperineal biyopsi): Hasta yan ya da sırt üstü yatar ve dizlerini karnına çeker. İşlem öncesinde genel ya da lokal anestezi uygulanır.

Füzyon Prostat Biyopsisinin Avantajları Nelerdir?

  • Klasik prostat biyopsisinde işlem öncesi MR çekilmez. Ancak füzyon prostat biyopsisi öncesi MR çekilir.
  • Klasik biyopside hasta uyutulmaz ve lokal anestezi uygulanır. Füzyon biyopsisinde hasta uyutulur ve işlem anestezi altında gerçekleştirilir.
  • Klasik biyopside hasta ağrıyı hisseder ancak füzyon biyopsisinde bu durum yaşanmaz.
  • Klasik biyopsi yapılan hastalarda agresif prostat kanserleri gözden kaçabilir. Füzyon biyopsisinde agresif prostat kanseri de tespit edilir.

İçerik yalnızca bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 18.08.2023 10:42Yayınlanma Tarihi: 16.11.2022 00:00
2 Yorum

17 Ağustos 2023 tarihinde
Erdem Kara

Prostat fizyon biopsi si olmak istiyorum ücret hakkinda bilgi edinmek istiyorum.

Büyük Anadolu Hastaneleri
18 Ağustos 2023 tarihinde

Merhaba. Gerekli bilgilendirme için sizi en kısa sürede arayacağız. Sağlıklı günler dileriz.


07 Haziran 2023 tarihinde
Yılmaz özel

Merhaba.rnFizyonlu prostat biyopsisi fiyatınızı öğrenebilir miyim?

Büyük Anadolu Hastaneleri
07 Haziran 2023 tarihinde

Merhaba. Büyük Anadolu Sağlık Grubu Çağrı Merkezi - 444 3 703 telefonundan iletişim kurabilir ya da ekranda bulunan bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan kalça protezi ameliyatı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER