444 3 703

Burun Estetiği Sonrası Nostril Retainer (Burun Deliği Şekillendirici) Kullanımı

6 Yorum Bilgi Talep Formu

 

Rinoplasti sonrası asimetri yaşanabilen bir durumdur. Bu nedenle doktorlar gerekli gördükleri hastalara burun deliği şekillendirici kullanımını önerir. Nostril retainer, burun deliği şekillendirici olarak da bilinir. Burun estetiği sonrası bazı hastalara önerilen bu aparatla, burun deliğinde maksimum şekillendirme amaçlanır.

Nostril Retainer Nedir?

Burun deliği şekillendirici olarak bilinen Nostril Retainer, vücuda herhangi bir zararı olmayan ve yumuşak silikondan yapılmış bir aparattır. Burun deliği şekillendirici yumuşak dokusu ile kullanıldığı süre boyunca herhangi bir rahatsızlık vermez. Bu aparat burun deliklerinden içeriye yerleştirilir. Böylelikle burun şeklinin yapılandırılması amacıyla kullanılır.

Nostril Retainer Ne İşe Yarar?

“Nostril retainer ne işe yarar?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir:

Yumuşak ve ergonomik tasarıma sahip olan bu aparat, özel tasarımı ile burun deliklerine tam oturur. Burun estetiği sonrasında burundaki yaraların iyileşme sürecinde burunda zamanla çeşitli farklılıklar görülebilir. Oluşabilecek bu farklılıkları en minimuma düşürmek amacıyla nostril retainer önerilir. Burun ucunu destekleyen bu aparatla yara iyileşmesine bağlı burun ucunda düşme riski azaltılır. Bunun yanında burun deliği asimetrisi veya burun deliklerinde çökme gibi durumlar da önlenir. Ayrıca hastanın septumunda bir kayma varsa ve ameliyatta bu septum ortaya alındıktan sonra yara iyileşme sürecinde bu septumun ortada kalmasını sağlar. Ek olarak burundaki yamulmamaların da önüne geçer.

Nostril Retainer Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Burun deliği şekillendirici silikon malzemeden yapılmıştır. Yumuşak dokulu ve rahatsızlık vermeyen bu aparatı kullanırken aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz önemlidir:

  • Yalnızca doktor önerisi ile kullanılmalıdır.
  • Yalnızca doktorun belirttiği süre boyunca kullanılmalıdır.
  • Aparata yapışan ve burun iç yüzeyi arasında kalan mukus burnun yapılandırılmasını engelleyebilir. Bu nedenle aparat her kullanımda iyi temizlenmelidir.
  • Aparatta kullanımdan kaynaklı deformeler olabilir. Bu nedenle her kullanımda deforme olup olmadığı incelenmelidir ve en az ayda 1 kez yenisi ile değiştirilmelidir.
  • Aparatı temizlerken eğip bükmemek de önemlidir. Eğilip bükülen aparat bir süre sonra burun deliklerine tam oturmayabilir ve düşebilir.
  • Burun deliğine uygun boy kullanılmalıdır. Bu nedenle aparat yalnızca doktor önerisi ile önerildiği numara ile satın alınmalıdır.

Burun Deliği Şekillendirici Nasıl Kullanılır? Burun Deliği Şekillendirici Nasıl Takılır?

“Burun deliği şekillendirici nasıl takılır?” diye merak ediyorsanız aparatın ortasında bulunan rakamın düz olduğundan emin olmalı ve burun deliklerinize oturtmalısınız.

Nostril Retainer Nasıl Temizlenir?

“Nostril retainer nasıl temizlenir?” sorusunun yanıtı bir kulak çubuğu ve su ile temizlenmesinin yeterli olduğudur. Ancak 2-3 günde bir mutlaka dezenfekte edilmelidir.

Nostril Retainer Kullanım Süresi

“Burun deliği şekillendirici nedir? Ne kadar süre kullanılmalıdır?” diye merak ediyorsanız bu sorunun yanıtının her hasta için farklı olduğunu bilmelisiniz. Doktorlar burun estetiği sonrasında gerekli gördüğü hastalarına bu aparatı önerir ve kullanım süresini de burun yapısına göre belirler.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan rinoplasti (burun estetiği) ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 28.10.2022 00:00Yayınlanma Tarihi: 28.10.2022 00:00
6 Yorum

15 Mart 2024 tarihinde
Arif Aydoğan

Ameliyattan sonra kullanılan nostril retainer burun deliklerinde kalıcı genişleme yaparmi

Büyük Anadolu Hastaneleri
18 Mart 2024 tarihinde

Merhaba. Burun Estetiği Sonrası Nostril Retainer (Burun Deliği Şekillendirici) Kullanımı yalnızca doktorunuzun önerisiyle olmalı. Kullanım süresi ve şekli bu konuda belirleyici olacağından en doğru bilgi için doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Sağlıklı günler dileriz.


06 Aralık 2023 tarihinde
Dilara mor

Merhabalar ben 17 ocakta ameliyat olmuştum doktorum 9 ay kullanmamı söylemişti son 2 3 ay takmadım ve bende pişman oldum burun kanadım deforme oldu doktorun önerdiği süreden fazla taksam burnuma bi sıkıntı olur mu aparat şekil bozukluğu falan yapar mı

Büyük Anadolu Hastaneleri
07 Aralık 2023 tarihinde

Merhaba tüm sorularınızı BAH Alo Doktorum danışma hattına 0532 260 21 31 numaralı telefondan iletebilir, uzmanımızdan en doğru yorumu alabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.


20 Ekim 2023 tarihinde
Kemal

Ameliyat olalı 1 ay oldu taksam işe yararmi acaba

Büyük Anadolu Hastaneleri
01 Kasım 2023 tarihinde

Merhaba. En doğru kullanım için doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.


17 Ağustos 2023 tarihinde
Döne şahin

Kaç saat te bir çıkarıp takılması öneriliyor

Büyük Anadolu Hastaneleri
17 Ağustos 2023 tarihinde

Merhaba. Kullanım süresi her hasta için farklıdır. Doktorlar burun estetiği sonrasında gerekli gördüğü hastalarına bu aparatı önerir ve kullanım süresini de burun yapısına göre belirler.


20 Temmuz 2023 tarihinde
Asuman kılıç

Merhabalar ben de 5 ay önce burun estetiği oldum Bana da bu aparatın takılmasını söylemişti fakat burnumda çok akıntı oluyordu O yüzden rahatsız ettiği için takamadım ama şimdi pişmanım takmak istiyorum çünkü burun ucunda daralma oldu Bunun açılması için o aparatın takılması şartmış şu saatten sonra taksam bir işe yarar mı

Büyük Anadolu Hastaneleri
20 Temmuz 2023 tarihinde

Merhaba. Aradan uzun bir süre geçtiği için en doğru bilgiyi almak adına doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ediyoruz. Sağlıklı günler dileriz.


12 Ocak 2023 tarihinde
Didem Akarsu

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler detaylı olursa daha iyi olur

Büyük Anadolu Hastaneleri
13 Ocak 2023 tarihinde

Biz teşekkür ederiz, sağlıklı günler dileriz.

Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!