444 3 703

Saç Dökülmesi Ne İyi Gelir?

 

Saç dökülmesi ne iyi gelir?” sorusu hem erken hem de kadınlar tarafından sıklıkla dile getirilir. Saç dökülmesi genellikle genetik kökenlidir. Ancak çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle de yaşanabilir. Bunların yanı sıra enfeksiyon, sinüzit ve bağırsak paraziti gibi geçici hastalıklar da saç dökülmesini tetikler. Saçlarda dökülme ayrıca demir, B12, çinko ve magnezyum eksikliği nedeniyle de yaşanır. Saçların dökülmesi normalde saç sağlığı için önemlidir. Zayıflayan saçların dökülmesi saç köklerinin yenilenmesi ve sağlıklı saçların çıkması adına gereklidir. Ancak bu dökülme belli bir oranda olmalıdır. Bu oran bilimsel olarak dökülen saç teli oranının toplam saç teli oranının %10’luk dilimini geçmemelidir. Bu oranı geçen saç dökülmesi sağlıksızdır.

Saç Dökülmesi Neden Olur?

Saç dökülmesi neden olur?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir:

Erkeklerde saç dökülmesi ergenlik dönemi sonrası ortaya çıkar. Kadınlardaki saç dökülmesi daha nadirdir ve kişi özelinde değişen gen farklılıklarından kaynaklanır. Bunun yanında stres, doğum, emzirme, menopoz, doğum kontrol hapı kullanımı, tiroit hormonu dengesizliği de kadınlarda saç dökülmelerini tetikler. Bu faktörlerin yanı sıra fön, perma gibi işlemler de saç derisinin aşırı ısıya maruz kalması nedeniyle saç dökülmesine neden olur.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Peki saç dökülmesi nasıl önlenir? Saç dökülmesi bir hastalık nedeniyle yaşanıyorsa uzman yardımı alınmalı ve önerilen tedaviye uyulmalıdır. Bu süreçte gerekiyorsa vitamin takviyesi alınabilir, protein destekli beslenme uygulanabilir. Saç dökülmesine karşı uzman kontrolünde uygulanan ilaçlı tedaviler ya da kişinin ihtiyacına göre saç mezoterapisi yapılabilir.

 Erkeklerde Saç Dökülmesine Karşı Etkin Çözüm: Saç Ekimi

Erkeklerde saç dökülmesi nedenleri ve tedavisinde en yaygın yöntem saç ekimidir. Bu işlem, kafa derisinin alt kısmında bulunan saç tellerinin alınması ve dökülen yerlere uygulanmasıdır. Erkek tipi saç dökülmesinde kullanılır ve kalıcı saç kaybı yaşayanlar için etkili bir çözümdür.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Besinleri Nelerdir?

Saç dökülmesi için vitamin ve dengeli beslenme de önemlidir. Bu nedenle aşağıdaki besinler mutlaka diyete eklenmelidir:

  • Demir zengini yeşil yapraklı sebzeler,
  • C vitamini içeren meyveler,
  • E vitamini içeren kuruyemişler,
  • Çinko kaynağı deniz ürünleri,
  • Protein ve kalsiyum içeren yoğurt,
  • Protein kaynaklarında hindi, tavuk,
  • Bitkisel protein kaynağı fasulye,
  • A vitamini kaynağı havuç,
  • Sarımsak ve soğan (Saç derisinin toksinlerden temizlenmesine, saç derisinde kan dolaşımının artmasına yardım eder. Yeni saçların çıkma sürecini de destekler. Saç dokusu ve köklerini de güçlendirir.)

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

“Saç dökülmesine ne iyi gelir evde neler yapılabilir?” diye merak ediyorsanız saç dökülmesine iyi gelen yağlar ve bu yağlarla yapacağınız karışımlardan destek alabilirsiniz. Bu yağlar aşağıdaki gibidir:

  • Çay Ağacı Yağı: Saçtaki fazla yağı alarak aşırı yağlanmayı önler. Ayrıca saç derisini nemlendirir.
  • Dulavraotu Yağı: Saç derisine düzenli uygulandığında saçların uzama sürecini destekler ve saç derisinin yumuşamasını sağlar.
  • Lavanta Yağı: Yeni saçların çıkmasını ve saçların uzamasını destekler.
  • Zeytinyağı: Saç derisinin aşırı kuruması ile zayıflayan saç ve saç köklerinin beslenmesine yardımcı olur.

 

“Peki saç dökülmesine ne iyi gelir şampuan seçiminde nelere dikkat edilmelidir?” diye merak ediyorsanız seçeceğiniz saç temizleme ve bakım ürünlerinin içeriğinin saçlarınızın yapısına uygun olmasına özen göstermelisiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 16.03.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 16.03.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER