444 3 703

Viral Enfeksiyon Nedir? Belirtileri Nelerdir?

 

 “Viral enfeksiyon nedir?” sorusu hastalık mevsimlerinin en merak edilen konularından biridir. Karın ağrısı, yüksek ateş, halsizlik, boğaz ve baş ağrısı gibi belirtilerle kendini gösteren viral enfeksiyon; virüslerden kaynaklanır. Peki belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte merak edilenler ve bilinmesi gerekenler:

Viral Enfeksiyon Nedir?

“Viral enfeksiyon ne demek?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir:

Virüslerin neden olduğu rahatsızlıklardır. Alt ve üst solunum enfeksiyonları, kızamık, uçuk, soğuk algınlığı, kızamıkçık, siğil, suçiçeği, kuduz, HIV, HPV ve çocuk felci bu rahatsızlıklar arasındadır. Bu rahatsızlıklardan bazıları hafif seyirlidir bazıları da ağır tablolara neden olur. Bu hastalıkların tümü antibiyotik ilaçlarla önlenemez. Çünkü antibiyotikler bakteriyel enfeksiyonlara karşı etkili bir tedavi yöntemidir.

Viral Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir?

Viral enfeksiyon belirtileri aşağıdaki gibidir:

  • Ateş,
  • Baş ağrısı,
  • Boğaz ağrısı,
  • İshal,
  • Karın ağrısı,
  • Öksürük,
  • Yorgunluk.

Viral Enfeksiyon Neden Olur?

“Viral enfeksiyon neden olur?” diye merak ediyorsanız bu durumun virüslerden kaynaklandığını bilmelisiniz.

Bebeklerde Viral Enfeksiyon Nedir?

Bebeklerde viral enfeksiyon, birçok farklı sebepten dolayı yaşanabilir. Özellikle havadaki ani sıcaklık değişimleri. Viral enfeksiyon geçiren bebeklerde hafif ateş, burun tıkanıklığı, huzursuzluk, bazı durumlarda kusma, uyku sorunları, ishal gibi belirtiler görülebilir. Bu durumda mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Viral Enfeksiyon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Viral enfeksiyon tedavisi için antiviral ilaçlar ile gerçekleştirilir. Bu ilaçların pek çoğu virüsün kopyalanmasına engel olacak şekilde çalışır. Bir diğer antiviral ilaç türü de viral enfeksiyonlar karşısında bağışıklık tepkisini kuvvetlendirendir. Bu ilaçlar aşılar ve immünoglobinlerdir. Viral enfeksiyon ilaçları genellikle oral yolla alınır. Bu ilaçlardan bazıları kana veya damara enjeksiyon ile uygulanır. Diğer antiviral ilaçların kullanımı da merhem, krem, göz damlası şeklindedir.

Viral Enfeksiyona Ne İyi Gelir?

“Viral enfeksiyona ne iyi gelir?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir:

  • Dinlenilmeli.
  • Eller düzenli yıkanmalı.
  • Hafif besinler tüketilmeli.
  • Sıvı alımı arttırılmalı.
  • Tabak, çatal ve bardak gibi eşyalar ortak kullanılmamalı.

Viral Enfeksiyon Nasıl Bulaşır?

“Viral enfeksiyon nasıl bulaşır?” sorusu da merak edilen konular arasında. Viral boğaz enfeksiyonu ve viral kaynaklı olan enfeksiyonlar genellikle solunum, temas ve ağız yolu ile bulaşır. Bulaşmaların önlenmesinde karantina, el hijyeni, ortak kullanım alanlarının hijyeni, besinlerin doğru hijyen koşullarında hazırlanmasıdır.

Viral Enfeksiyon Kaç Gün Sürer?

“Viral enfeksiyon kaç günde geçer?” diye merak ediyorsanız genellikle soğuk algınlığı kaynaklı viral enfeksiyonları 1 hafta içinde geçtiğini ancak bu sürenin viral enfeksiyon türüne bağlı olarak 2 haftaya kadar çıkabildiğini bilmelisiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 18.03.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 18.03.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER