444 3 703

Basura Ne İyi Gelir? Hemoroide İyi Gelen 5 Etkili Öneri

Hemoroid veya daha yaygın adıyla basur hayatın konforunu tamamen alt üst edebilen bir durumdur. Peki halk arasında fazlasıyla yaygın olan basura ne iyi gelir? İşte bilmeniz gerekenler ve uygulayabileceğiniz pratik öneriler:

Hemoroide İyi Gelen 5 Öneri

Önerilerin önlenebilir ve basur tedavisi uygulanabilir seviyede olan kişiler için uygun olduğunu belirtmek isteriz. İleri boyutlarda yaşanan basur için mutlaka doktor tarafından reçete edilen ilaçlar ve verilen tavsiyeler uygulanmalıdır. İşte hemoroide iyi gelen öneriler:

Diyete Lifli Gıdalar Eklemelisiniz:

“Basura ne iyi gelir evde neler yapılabilir?” diye merak ediyorsanız beslenme düzeninize göz atmalısınız. Basur gelişimi ishal ve kabızlık ile yakından ilgilidir. Bu durumu önlemek adına da dengeli beslenmeye dikkat edilmelidir. Lif oranı yetersiz bir beslenme şekli kabızlığa sebebiyet vererek bağırsakların aşırı zorlanmasına neden olur. Lifli gıdalar dışkının yumuşamasını ve bağırsaklardan rahatlıkla geçmesini sağlar ve bu özelliği ile hemoroid gelişimine engel olur. Lif oranı yüksek olan yulaf ezmesi, kepekli besinler, karabuğday, buğday gibi besinleri rutininize mutlaka eklemelisiniz. Ayrıca armut, havuç gibi lif zengini meyve ve sebzeleri de tüketmeye özen göstermelisiniz. Günlük su tüketimi de tavsiye edilen bir diğer alışkanlık.

Egzersiz Yapmaya Özen Göstermelisiniz:

“Hemoroid ağrısına ne iyi gelir?” diye merak ediyorsanız verebileceğimiz yanıtlardan biri de egzersiz. Bağırsak fonksiyonlarını uyarmak gibi bir etkiye sahip olan tempolu egzersizleri hayatınıza dahil ederek bağırsak düzeninin sağlanmasını ve kabızlık riskinin ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Bu nedenle günde 20-30 dakika süren yürüyüşlere ağırlık vermelisiniz. Hemoroid nedeniyle oluşan ağrı ve iltihabın giderilmesi için de alt karın kaslarını aktive eden egzersizleri yapmalısınız.

Topikal Ürünlerden Yardım Alabilirsiniz:

“Basur ağrısına ne iyi gelir?” diye merak ediyorsanız topikal ürünler kullanabilirsiniz. Reçetesiz temin edebileceğiniz bu tür ürünlerle bölgesel rahatlama sağlayabilirsiniz. Böylelikle kısa süreli de olsa hemoroid kaynaklı semptomların giderilmesini sağlayabilirsiniz. Dış hemoroid için macun, merhem ve krem gibi ürünler de kullanılanlar arasında.

Evde İlaç Hazırlayabilirsiniz:

“Basura ne iyi gelir evde çözüm bulunabilir mi?” sorusu da merak edenler için aşağıdaki gibi yanıtlanabilir: Doğal bileşiklerle hazırlanan bu karışımlar rahatlatıcı etki sağlar. Bu maddeler Hindistan cevizi, kakao yağı, mineral yağı gibi ürünlerdir. Ağrıyan bölgeye Hindistan cevizi yağı sürerek bölgenin rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Kakao yağı ve mineral yağı gibi yağları içeren fitilleri de evde karıştırarak dondurabilir ve uygulayabilirsiniz. Bu yağlar vücut tarafınsan emilir ve bağırsak hareketlerini kolaylaştırır. Bu tarz uygulamalar için doktorunuzdan öneri ve izin almalısınız.

Ilık Su Banyosu Yapabilirsiniz:

Basura ne iyi gelir sıcak su ne kadar etkili?” diye merak ediyorsanız kaynar olmayacak sıcaklıkta suyu hemoroidin yatışması ve ağrının giderilmesi için kullanabilirsiniz. Bunun için her gün 20 dakika kadar uygun sıcaklıkta suya oturma banyosu yapabilirsiniz. Oturma banyosunda çeşitli bitkisel yağları ve tuzları kullanabilirsiniz. Oluşan tahriş sonucu ağrı ve makattan kan gelmesi durumunda da bölgeye Hindistan cevizi yağı uygulayabilirsiniz. 

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 17.07.2023 00:00Yayınlanma Tarihi: 17.07.2023 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER