444 3 703

Cilt Tipine Göre Güneş Koruyucu Nasıl Olmalıdır?

 

Güneş ışığına maruz kalmak cildin erken yaşlanmasına ve daha ciddi durumlar da dahil olmak üzere çeşitli cilt hastalıklarına neden olabilir. Ancak doğru güneş koruyucusunun seçimi bu riskleri önemli ölçüde azaltabilir. Siz de güneşten gelen zararlı UV ışınlarından kendinizi korurken aynı zamanda sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmayı istiyorsanız “Cilt Tipine Göre Güneş Koruyucu Nasıl Olmalıdır?” sorusunun yanıtını yazımızda bulabilirsiniz.

Güneş ve Kızarıklık Eğilimli Ciltler

Kızarıklık problemi bulunan ciltler bazı durumlar karşısında aşırı reaksiyon gösterebilir. Sıcaklık ve UV ışınları ise bunlardan biridir. Sıcaklık ve UV ışınları hassas ciltlerde damar genişlemesine sebebiyet verebilir. Siz de bu cilt yapısına sahipseniz kızarıklık şiddetinin artmasına engel olan içerikleri tercih edebilirsiniz.

Güneş ve Akne Eğilimli Ciltler

Akne eğilimli ciltler için güneş oldukça zararlıdır. İlk etapta güneşin sivilceleri kurutan etkisi iyileştirici görünebilir ancak bu tip ciltler güneşe aşırı maruz kaldığında epidermis kalınlaştığı için gözenekler tıkanabilir. Bunun sonucunda da sebum kolay bir şekilde akamaz, sivilce oluşumu tekrar eder. Bu süreç yaz mevsiminde cildin kalınlaşması ve yaz mevsiminin ardından sivilcelerin yeniden tekrar etmesi şeklinde ilerler. Sizde akneli bir cilde sahipseniz cildinizi mutlaka güneşten korumalısınız. Bu nedenle yağlı ciltlere özel geliştirilen kremleri tercih etmelisiniz.

Güneş ve Leke Eğilimli Cilt Tipleri

Lekeye eğilim olan alerjik cilt tipine sahipseniz mutlaka koruma faktörü yüksek ve çok güçlü güneş koruması sunan ürünler kullanmalısınız.

Güneş Alerjisi Olan Ciltler

Güneşe alerjik reaksiyon gösteren bir cildiniz varsa geniş sprektrum koruması sunan güneş koruyucu kullanmalısınız.

Güneş ve Çocukların Hassas Ciltleri

Çocukların cildi güneş karşısında yetişkinlere göre daha hassastır. Bu sebeple çocuklar güneş ışınlarına karşı koruma sağlayan kıyafetlerle güneşe çıkarılmalıdır. Ayrıca çocuk cildine özel geliştirilen ve yüksek koruma sunan kremler her 2 saatte bir sürülmelidir. 

Doğru güneş kremini seçtikten sonra doğru uygulamak da son derece önemli. Konu hakkında detaylı bilgiyi "Güneş Kremini Doğru Uygulamanın Püf Noktaları" başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

KAYNAK: https://www.skincancer.org/blog/how-to-choose-the-best-sunscreen-for-your-skin/

 

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 14.08.2023 16:54Yayınlanma Tarihi: 14.08.2023 13:52
Yorum Ekle


KATEGORİLER