444 3 703

Dudak Dolgusu Ne Zaman Erir?

Dudak dolgusu son yıllarda estetik cerrahi alanında oldukça popüler hale gelen bir uygulamadır. Yüzün en dikkat çeken bölgelerinden biri olan dudakların şekli ve dolgunluğu genel görüntü üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Estetik anlamda mükemmeliyet arayan pek çok kişi bu nedenle dudak dolgusu uygulamasına başvurmayı tercih eder. Ancak dudak dolgusunun geçici bir çözüm olduğunu bilmekte fayda var. Peki dudak dolgusu ne zaman erir? İşte bilmeniz gerekenler:

Dolgu işlemleri geçici bir süre için kalıcılık kazandırsa da zamanla etkileri azalır. Dudakları daha dolgun hale getiren dudak dolgusu uygulamalarının belirli aralıklarla yenilenmesi gerekir. Anatomik olarak üst dudak alt dudağın biraz önünde yer alırken alt dudak ise üst dudaktan daha geniş olur. Her kişinin dudak yapısı bu genel özelliklere ek olarak kendi benzersiz şeklini taşır. Yaşlandıkça dudakların inceliği artar. Bu durum, hyalüronik asit içerikli dolgu maddeleriyle güvenilir bir şekilde giderilebilir. Dolgun dudaklar korunmalıdır; östrojen eksikliği nedeniyle incelen dudaklar küçük miktarlarda dolgu maddesi kullanılarak dolgunluğunu geri kazanabilir. Hiyalüronik asit, suyu çeken bir madde olup lokal anestezi altında dudak bölgesine enjekte edilir. Bu prosedür tamamlandığında sonuçlar hemen ortaya çıkar ve değişim fark edilir. Uygulama sonrası ilk 2 saat boyunca yiyecek tüketilmemeli ve ruj sürülmemelidir. İşlem sonrasında bir süreliğine şişlik ve iğne izlerinde morarma görülebilir ama bunlar 2-3 gün içinde kaybolur. Bazı durumlarda minimal şişlik ve morluk oluşabilir ancak dolgu maddesi yumuşak olduğunda bu etki ortaya çıkmaz.

Dudak Dolgusu Kalıcı mıdır?

Hyalüronik asit içeren dudak dolguları sabit değildir. Vücut zamanla dolguları emer ve yok eder. Bir kişinin fiziksel yapısı, yaşam tarzı ve çevresel faktörler dudak dolgusunun ne kadar süreceğini belirler. Sürecin tekrarı istikrarlılık ve sonuç üzerinde pozitif etkisi vardır. Dolgunun etkinliği yaşa, dudakların yapısal özelliklerine, esnekliklerine, enjekte edilen dolgunun nitelikleri, dozu ve kalitesine bağlıdır. Hiyalüronik asit bazlı dudak dolgusu kullanımında kalıcı etki genellikle 6 ile 12 ay arasında sürebilir. Bu sürenin ardından dolgu işlemi tekrarlanmalıdır.

Dudak dolgusu hakkında daha detaylı bilgiyi "Dudak Dolgusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler" başlıklı yazımızda bulabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 17.08.2023 13:16Yayınlanma Tarihi: 16.08.2023 12:52
Yorum Ekle


KATEGORİLER