444 3 703

Obezite Cerrahisi Sonrası Vücut Toparlama: Post Bariatrik Cerrahi

Bilgi Talep Formu

 

Post bariatrik cerrahi, son dönemin en popüler estetik cerrahi prosedüründen biri. Özellikle morbid obezitede uygulanan bariatrik cerrahi sonrası hızlı bir şekilde verilen kilolar nedeniyle deride sarkmalar meydana gelir ve bu durum kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Ancak vücut toparlama operasyonları ile bu durum giderilebilir. Vücutta farklı bölgelere uygulanabilen bu yöntem ile kişi verdiği kiloların ardından oluşan derideki sarkmalardan kurtulabilir.

Post Bariatrik Cerrahi Nedir?

Post bariatrik cerrahi nedir?” sorusu merak edenler için şu şekilde yanıtlanabilir:

Bariatrik cerrahi sonrasında hızlı bir şekilde verilen kilolarla vücutta oluşan deformasyonu gideren bir tedavi yöntemidir. Bariatrik cerrahi operasyonlarının sonrasında verilen kilolarla oluşan deri sarkmaları sporla giderilemeyecek bir düzeyde olur ve vücut eski haline kendi kendine gelemez. Post bariatrik cerrahi bu durumu düzeltmek adına verilen kiloların sabitlenmesinden 6 ay sonra uygulanır.

Post Bariatrik Cerrahi Kimlere Uygulanır?

Obezite sonrası estetik uygulamalar olarak da bilinen bu işlem obezite nedeniyle mide küçültme ameliyatı gibi işlemlerden geçerek fazla kilolarından kurtulan ve buna bağlı olarak deri fazlalığı oluşan kişilere uygulanır. Ancak bu kişilerin ideal kilosuna erişmiş ve bu kiloyu en az 6 ay boyunca korumuş kişiler için tercih edilir. Obezite ameliyatı sonrası estetik uygulama kişinin derisindeki yaşanan sarkmanın şiddeti ile doğrudan ilgilidir ve işlem bu duruma göre karar verilerek uygulanır.

Obezite Cerrahisi Sonrası Oluşan Sarkmalar Hangi Bölgelerde Oluşur?

Obezite cerrahisi sonrası estetik işlemle deriye yapılan müdahale yüz, boyun bölgesi, kollar, meme dokusu, karın bölgesi, sırt, bacaklar ve popo gibi bölgelerde sarkmalar görüldüğünde uygulanır.

Post Bariatrik Cerrahi Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ameliyat öncesi dönemde kişi sigara kullanıyorsa ameliyattan 4 hafta önce bırakmalıdır. Yine bu dönemde kullanılan ilaçlar hakkında doktora bilgi verilmeli ve doktorun tavsiyeleri uygulanmalıdır. Ameliyat sonrası dönemde de ameliyattan sonra 4 hafta boyunca sigaradan uzak durulmalıdır. Kişi ilk 7 günü evde dinlenerek geçirmelidir. Bu sürenin sonunda kişi bedensel olarak aktif olduğu bir işte çalışmıyorsa iş hayatına dönebilir. Operasyonun ardından uygulanan işlemin türüne göre kişiye korse verilir. Bu korsenin 1-2 ay boyunca düzenli olarak kullanılması önemlidir. Operasyonun ardından birkaç gün hafif ağrı, şiş ve morarmalar yaşanabilir. Bu etkiler genel olarak 1 hafta içinde kendiliğinden geçer. Ameliyat sonrasında en az 2 ay süreyle ağır kaldırılmaması da ayrıca önemlidir. Ağır egzersizler de en az 2 ay sonra yapılmalıdır. Ameliyat uygulanan bölgenin güneşten korunmasına da ayrıca önem verilmelidir.

Post Bariatrik Cerrahi Süreci Nasıl Planlanmalıdır?

Post bariatrik cerrahi ameliyat süreci kişinin ihtiyacına göre birden çok ameliyat şeklinde uygulanabilir. Bu sebeple komplikasyonsuz bir süreç geçirilmesi adına ameliyatlar arası süre 4-6 ay olmalıdır. İlk ameliyat belt lipektomi şeklinde uygulanır. Belt lipektomi ile genital, bel ve karın bölgesindeki şarkmış cilt dokusu çıkarılır ve bu bölgelerde şekillendirilme sağlanır. Bu işlemden 4 ya da 6 ay sonra meme ve kollardaki sarkmalar ile sonrasında bacak germe ameliyatı uygulanabilir. Yüz ve boyun bölgesindeki deformasyonlar da son seansta giderilir.

Post Bariatrik Cerrahi Hangi İşlemleri Kapsar?

Post bariatrik cerrahi karın, kol ve bacak bölgesini germe, göğüs bölgesini toparlama, dikleştirme ya da küçültme, popo toparlama işlemlerini kapsar. Bu işlemler yalnızca kişinin ihtiyacı doğrultusunda yağ enjeksiyonu ya da liposuction şeklinde uygulanır. Yüz ve boyun bölgesinde oluşan sarkmalar için de germe ve dolgu uygulamaları tercih edilir. İşlemler aşağıdaki gibidir:

  • 360 derece vücut germe
  • Bacak germe
  • Kol germe
  • Meme dikleştirme ve büyütme
  • Popo kaldırma
  • Sırt germe
  • Yüz ve boyun germe
  • Karın gerdirme

Post Bariatrik Cerrahi Fiyatları

Vücut şekillendirme post bariatrik cerrahi fiyatları merak edilen konular arasında. Post bariatrik cerrahi fiyatları işlem uygulanacak bölgeye, bölgenin boyutuna, uygulanacak seans sayısına göre farklılık gösterir.

Bilgi talep formunu doldurarak Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından uygulanan post bariatrik cerrahi ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Web ve Tıbbi Yayın KuruluGüncellenme Tarihi: 14.10.2022 00:00Yayınlanma Tarihi: 14.10.2022 00:00
Yorum Ekle


KATEGORİLER
Bilgi Talep Formu

Bilgi almak için formu doldurun!